Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie nie wiem czemu nikt nie chcę się zająć moim przypadkiem...... wchodziłem na posty i tematy związane z ogólnopojętą elektroniką i żadnych podpowiedzi. Postanowiłem więc założyć tu ten temat choć wiem że jest on juz przegadany (administrator pewnie będzie zły :roll: )

Szanowni Panowie mam problem z radiem a w szcególności z BT w ogóle niechce mi się właczyć zgodnie z wszystkimi waszymi radami w postach 3 lampki nie mrugają ---- co może być

- mam opcję tel w aucie

Opublikowano
U mnie zdechło radio a nawi działało, po odłączeniu klemy i po ponownym podpięciu zdechło wsio nie wiem ale czy masz taki sam objaw (problem).
Opublikowano

u mnie navi chodzi..... problem jest z włączeniem bluetootha w ogóle :|

podczas procedury włączenia i aktywowania blue.. nie chcą się załączyc te 3 lampki w górnym prawym rogu radia

Opublikowano

Witam,

Męczyłem się z tym problemem jakieś pól roku.Bylem na 100% pewien-uszkodzony moduł lub antena.Na forum znalem już posty na ten temat na pamięć.Wszędzie procedura jak sparować,ale jak wywołać BT samochodu-oj tego to nikt nie opisał.Pojechałem do M Auto (specjalizują się w BMW),odpięcie aku.na pól godziny -nic,odpięcie modułu BT żeby zrobić reset-i nic, facet męczył się dwie godziny,kompem podpiętym pod OBD i wreszcie zapalił te 3 diody.Niestety moduł BT samochodu łączył się z telefonem tylko na kilka sekund i po chwili rozłączał. Diagnoza "ma pan uszkodzoną komóre ,albo jest niekompatybilna z BT samochodu.Skasował 100zl i mnie wypuścił.Przyjechałem do domu,próbuje inne telefony i niestety wszystkie 5 sztuk okazały się niekom.... W końcu kiedyś kupiłem NavCodera żeby odblokować TV w czasie jazdy.Podpiąłem,bawię się programem i co i jest. NavCoderem można w dziecinnie prosty sposób aktywować moduł BT samochodu.Do dzisiaj działa książkowo.Powodzenia. :cool2:

SPOKOO

Opublikowano
Dzięki za radę ...... postarm się coś z tym fantem zadziałać :mad2: . Podepnę się pod kompa najpierw może coś z tego wyjdzie. Pozdro
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja podpinałem się INPA i lipa. Pokazuje że BT aktywny, wszystko ok a 3 lampek ( parowania ) nie udało mi się uzyskać. Czy ten NAVCoder dużo miejsca zajmuje ? Jest szansa i czy mógłbyś podesłać lub wystawić go do ściągnięcia ?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja zakupilem kabelek i aktywowalem program,i teraz bez zadnego problemu mam Swiatla do jazdy dziennej,i sparowany telefon wszystko ladnie smiga i do tego odblokowalem telewizje w czasie jazdy.Ogolnie swietna sprawa z tym kabelkiem.

Koszta 20 euro program

Kabel 40 euro---i cieszysz sie wszystkim co sam sobie zrobisz a czynnosci proste jak bat.

Skad jestes napisz mi na PW.

Opublikowano
to może teraz ktoś ładnie napisze skąd można kupić kabelek? bo program navcoder jest raczej dostępny ogólnie... Ja byłbym zainteresowany tym kabelkiem.