Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam wielki problem dzisiaj odpaliłem auto i strasznie przerywał tak jak by chodził na 3 gary dało się jechać tylko po wciśnięciu minimalnie gazu, myślałem że świeca padła ale wykręciłem je wszystkie były w dobrym stanie. świece wyczyściłem (nie wiem czy to ma jakiś związek) ale teraz szarpie tylko poniżej 2000 później już jest ok i chodzi normalnie, Co może być przyczyną takiego zachowania? dodam że przy odpalaniu falują obroty ale ten problem trapi mnie już od jakiś 2 tygodni zafalują ze 2-3 razy potem już chodzi równo. Co może być przyczyną czegoś takiego? wczoraj jeszcze autko chodziło bez zarzutów
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Świece nie są zalane olejem ? Wymień świece np. na Denso albo NGK. Jak nie pomoże to może kable czas już wymienić. Kable do IS drogie ok.380zl Więc lepiej przerobić trochę i założyć cewki pozbywając się kabli na świece jak w 2.0