Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

zauwazylem, ze od pewnego czasu ubywa mi plynu w chlodnicy. Dzisiaj mniej wiecej namierzylem, ze podczas pracy delikatna smuzka plyny piska mi na waz od chlodnicy, ten z prawej strony. Wyglada to tak, jakby piskalo gdzies spod tego garba na ktorym osadzona jest pokrywa zaworow. Silnik nie przegrzewa sie, wskaznik temperatury ladnie w pionie, ogrzewanie dziala. Weze od chlodnicy nie sa spuchniete, poziom oleju nie zwieksza sie, na bagnecie jak i na korku nie widac sladow charakterystycznych dla mieszania sie oleju z plynem (tzw. maslo). Auto nie kopci na bialo tak jakby mialo to miejsce przy walnietej uszczelce pod glowica.

Pytanie - co to moze byc? Czy tam jest np. czujnik tempertaury, ktorego uszczelka puszcza? Ew. moze spod obudowy termostatu jednak to wyglada tak (patrzac po sladach na wezu), ze psika od lewej strony na prawo (stojac przed autem). Czy mam sie juz martwic, ze to np. uszczelka pod glowica siada ew. peknieta glowica?

Z gory dzieki za odpowiedz.

PS.

Poprawilem jedna rzecz - psika z lewej do prawej (stojac przed autem).

Edytowane przez Kolczasty