Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nie dawno zakupiłem 320d z 2000r. elektryk powiedział mi że mam zamontowane webasto lecz nie mam pojęcia jak się go uruchamia a jeśli dzieje się to automatycznie to w jakich warunkach i kiedy
Opublikowano

podaj dokładny rok produkcji auta bo coś nie wydaje mi się że masz 2000 r. i webasto , ale nie ważne podaj 7 ostatnich znaków vin i będzie wiadomo ...\a najlepiej jak pokażesz zdjęcie i zobaczymy czy masz webasto .... albo chociaż opisz to urządzenie ... :)

a wtedy powiem Ci jak ono działa ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

TC, dlaczego uważasz, że mało prawdopodobne żeby 2000r miał webasto ?

Było to jakoś uzależnione rocznikami ? Mnie sie wydaje, że to jest od "widzimisie" pierwszego właściciela :) Tak z ciekawości pytam, bo w moim jest webasto odpalane z pilocika a jak będę w przyszłości zmieniać auto będzie mi przykro jak webasto nie będzie ;)

Opublikowano

nawet nie wiesz że korzystałeś ale nie miałeś na to wpływu .... załącza się ono samoczynnie gdy temperatura spadnie poniżej +7 C i dogrzewa silnik do około 75 C potem się rozłącza ....

piszę że mało prawdopodobne aby w 2000 roku miał webasto ponieważ w tym roku montowano seryjnie dogrzewacz elektryczny , ale pewnie istniała opcja retrofit ....

a Twoje kolego Mateusz88 można przerobić na niezależne ogrzewanie postojowe z pilota lub zegara , które będzie dogrzewać w zimę silnik i wnętrze ..... po więcej info pisz do mnie na prv....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/