Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Podczas jazdy na nierównosciach mam taki efekt jak by nie trzymały amory z tyłu , jest wyczuwalne trzepanie kół . Amorki są dobre(roczne kayaby) wymieniłem sprezyny bo były pekniete z jednej strony ,wymieniłem tuleje gumowe belki, Czy moze to byc wina poduszek amortyzatorów?? na zawieszeniu nie ma zadnych luzów .Zaczeło sie tak dziac ok trzy tygodnie po wymianie sprezyn. Efekt ten wystepuje nie zawsze najbardziej przy tzw pralce :mad2:
Pozdrawiam
Opublikowano

raczej to nie poduszki. Gdyby poduszka dokończyła swego żywotu górne mocowanie amortyzatora wlazłoby ci pod tylną półkę pod głośniki więc od razu byś zauważył :) zajrzyj w jakim stanie są te gumy, jak nie wylazła z nich ta metalowa tulejka to jest ok. U mnie jak tak się stało to aż wyrwało głośnik z półki więc od razu wiedziałem że to to. Ja bym pojechał po prostu na sprawdzenie sprawności amorków.

Chyba że masz twardsze/wyższe sprężyny lub niższy skok amortyzatora i wyrwana tulejka mimo że nie trzyma amortyzatora nie uderza o tylną półkę

Opublikowano
amorki sprawdzone na stacji diadgostycznej, zawieszenie bez luzów. Wymienie gumy dolną i górną pod sprezynami bo były troche sparciałe . Efekt nie wystepuje cały czas. Moze to byc wina twardych opon?? mam 255/40 R 17 moze cos sknociłem przy wymianie sprezyn. pamietam ze jednz sprezyna miała inne zakonczenie i podczas przykrecania sruby na dole musiałem go troche przekrecic bo wychodziło pod skosem.jutro sprawdze u brata w serwisie.
Pozdrawiam