Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukałem ale nie znalazłem nic na ten temat, otóż jeżeli zaparkuje autem w pochyleniu (auto stoi pod górę) to przy próbie cofania kiedy zmieniam z P na R słychać lekki zgrzyt w skrzyni biegów. Na równym przy zmianie tych biegów ten zgrzyt nie występuje. Proszę o pomoc. Czy jest jakiś powód do obaw?

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie zostawiasz przypadkiem na obciazonym P pod ta górkę?

a co masz namyśli, pisząc "na obciazonym P pod ta górkę" ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam!

Szukałem ale nie znalazłem nic na ten temat, otóż jeżeli zaparkuje autem w pochyleniu (auto stoi pod górę) to przy próbie cofania kiedy zmieniam z P na R słychać lekki zgrzyt w skrzyni biegów. Na równym przy zmianie tych biegów ten zgrzyt nie występuje. Proszę o pomoc. Czy jest jakiś powód do obaw?

Pzdr.

wg mnie nic w tym dziwnego

Opublikowano (edytowane)
A nie zostawiasz przypadkiem na obciazonym P pod ta górkę?

a co masz namyśli, pisząc "na obciazonym P pod ta górkę" ?

np jak zostawisz na P pod gorke,bez recznego,puscisz hamulec nozny,obciazysz P,nastepnie gdy chcesz jechac naciskasz hamulec nozny i przy probie przelaczenia z P na R nie przelaczasz plynnie,tylko z szarpnieciem,tak jak bys wyrwal z tego P.Nie wiem czy dobrze wytlumaczylem,ale inaczej nie potrafie :shock:

Edytowane przez pieczek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wszystko jasne, tak sie domyślałem, że o to Ci chodzi