Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktos wie cos na temat przełozenia licznika?! Chodzi o to ze moj jest zepsuty i chce kupic drugi uzywany i moje pytanie brzmi czy mozna je tak poprostu zamienic i wszystko bedzie działac?!
Opublikowano
Zależy co kupisz,jak dobrze spasujesz i dobierzesz to nie ma ceregieli,ale zaznaczam ci ze liczników(modelików) do bu-bu jast jak pcheł na kocie.Są koledzy co liczniki z odchyłami zaadoptują ci w wozie.Poszukaj tematów było troche.Wpisz w szukajke :search: (koło NOWY TEMAT) licznik?POzdr
Opublikowano
Ja mam tez lipe z licznikiem,wyswietlacz mi calkiem padl,nic juz z niego nie bedzie dlatego chce nowy.Podejdzie taki z anglika?Sa o wiele tansze... :wink:

Hello licznikowcy,polecam ten temat troche tam popisane o tym problemiku viewtopic.php?f=72&t=150185&hilit=licznik#p1071801 ---Krótki,ale treściwy.POzdr

Opublikowano
No ok. Ja tez mysle o kupnie zegarów od M z anglika i przełożenie cyferblatu od mojego bo w M zegary tylko tym sie róznia, na oko predkosc powinna sie pokrywac. Czy NCs Expertem tez da rade zakodowac te zegary zeby pokazywały mój autentyczny przebieg?
Opublikowano

Kolego odważny jesteś chcac przełożyć cyferblat :mrgreen: Ja ci tylko radze,jak masz BMW to niech cie bedzie stać na eksploatacje(chodzi ci najtańszym kosztem zkleić licznik) TYLKO bez urazy,powiem ci tak jak nie spindolisz napędu wskazówek przu ich sciąganiu to bedzie super,ja wiem tylko że 85% prób kończy się śmietnikiem.Jak tak spróbujesz zrobić to mozesz stracić i dawce i biorce.Poczytaj ten temat,tam w nim masz wszystko z ilustracjami dokładnymi,ale wiedz że stawiam wpadke i śmietnik z zegarami murowany http://www.kzk.neostrada.pl/BMW/InstrumentCluster/NWOBCBMWE39.pdf --bardzo dobrze opisane,ale moi koledzy szpece dali sobie na wstrzymanie,jak doszli do wskazówek.Powodzenia jeśli odważysz się.Kup tego samego modelu w podobnym wieku i wsadż bez ceregieli(w efekcie ostatecznym wyjdzie taniej :twisted: )

Bez obrażania sie za wstep,nie lubie "lepiacy".Każdy ma własne zdanie,a o tym nie dyskutujemy :cool2:

Opublikowano
Kolego odważny jesteś chcac przełożyć cyferblat :mrgreen: Ja ci tylko radze,jak masz BMW to niech cie bedzie stać na eksploatacje(chodzi ci najtańszym kosztem zkleić licznik) TYLKO bez urazy,powiem ci tak jak nie spindolisz napędu wskazówek przu ich sciąganiu to bedzie super,ja wiem tylko że 85% prób kończy się śmietnikiem.Jak tak spróbujesz zrobić to mozesz stracić i dawce i biorce.Poczytaj ten temat,tam w nim masz wszystko z ilustracjami dokładnymi,ale wiedz że stawiam wpadke i śmietnik z zegarami murowany http://www.kzk.neostrada.pl/BMW/InstrumentCluster/NWOBCBMWE39.pdf --bardzo dobrze opisane,ale moi koledzy szpece dali sobie na wstrzymanie,jak doszli do wskazówek.Powodzenia jeśli odważysz się.Kup tego samego modelu w podobnym wieku i wsadż bez ceregieli(w efekcie ostatecznym wyjdzie taniej :twisted: )

Bez obrażania sie za wstep,nie lubie "lepiacy".Każdy ma własne zdanie,a o tym nie dyskutujemy :cool2:

podzielam twoje zdanie co do slowa,chcialem naprawic swoje zegary i wyswietlacz w/g instrukcji ktora jest dostepna n necie ale kiedy doszedlem do wskazowek,stwierdzilem ,ze bedzie to podroz w jedna strone.Mimo wszystko podjolem sie proby sciagniecia jedne wskazowki,niestety skoczylo sie to porazka,wskazowka ta juz nie dziala jak powinna,uszkodzilem w niej ta mala sprezynke.Wymienilem ja na inna z zegarow po wczesniejszej beci ale i tak to nic nie dalo.Malo tego, w trakcie naprawy naruszylem wskazowke od predkosciomierza i tez nie dzial - masakra.Teraz pozostaje zakup tylko nowych zegarow.Wniosek - konstrukcja nie zaprojektowana z mysla ,ze ktos to kiedys bedzie otwiral dlatego odpuscie sobie... :wink:

Opublikowano
No widocznie jestem jakis mega zdolny... Zdejmowalem juz wskazówki zeby naprawic bad pixele co sie powiodło , jednak wyswietlacz na mrozie poprostu po jakims czasie pekł. Nie bój sie bo stac mnie na wiele i kupil bym nawet zegary z km/h ale poprostu takich cos nie mozna dostac no chyba ze w bmw za 2tys
Opublikowano (edytowane)

Dobra wiec bede na tyle dociekliwy z kwestią kupienia.Dam ci namiar gdzie na 122% kupisz takie jakie masz,nie wiem skąd jesteś w każdym razie woj.dolnośląskie.Nie ma takich których by nie mieli-nie zartuje.Oczywiście używki :wink: .Ja wyraziłęm swoją opinie na temat lepiactwa,zaznaczyłem wyrażnie,jak przyjąłeś do siebie no to niestety masz problem ze zrozumieniem treści mojej wypowiedzi.Jeżeli tyczyłoby się konkretnie twojej osóbki to pewnie była by to PW :?: :?: --popraw mnie jak się myle.Daj znać czy mam ci znależć te zegary???POzdr i koniec HydeParku :nienie:

PODAJ MI CO TO ZA LICZNIK a ja sam sprawdze.3mka :cool2:

Edytowane przez dani3011