Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem po wymianie turbo na nowe. Została też wymieniona odma i sprawdzony oględnie układ wydechowy. Mam nowe kolektory (oba) i mam problem ze świszczeniem.

Auto bardzo gwizdało wcześniej i nieco się uspokoiło jak przeczyściłem sitko w zaworze podciśnienia. Proszę powiedzcie mi jak on działa i czy może się zepsuć. Jakie będą tego efekty. Bo zastanawiam się nad jego wymianą. I jak wygląda zbiornik podciśnienia w środku.

Tu są elementy, o które pytam:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NC71&mospid=47753&btnr=11_3536&hg=11&fg=45&lang=pl

Ewentualnie może podsuniecie mi pomysł gdzie szukać przyczyny świstania? Auto dodatkowo troszkę słabiej idzie (szczególnie gdy jest w trasie - rozgrzane).

Pozdrawiam,

Łukasz

Opublikowano
W lusterku po zmianie turbiny nie widzę żadnego dymu, ale nikt za mną nie jechał i tego nie widział bezpośrednio. No właśnie wszystko ocenialiśmy organoleptycznie i nie widziałem nieszczelności, nie da się jej też wysłuchać. A jak ocenić nieszczelny IC?