Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, padł mi dme w mojej e39. Jakie czynności będę musiał podjąć jak kupię nowy, np na allegro? dam radę sobie zrobić sam synchronizację z ews inpą czy to już wyższa szkoła jazdy? zrobiło mi się zwarcie i od tej pory nie ma komunikacji z dme poprzez interfejs, silnik też nie odpala
Opublikowano

Jak zapodasz nowy DME musisz zrobić adaptacje.Pomoże ci w tym INPA lub DIS,ale polecam inpą bo jest szypciej.Wchodzisz do inpy masz zakładke ADAPTATION,klikasz na to i powinno być ok :cool2: .Wszystko będzie zresetowane.POzdr

PS masz dobrać DME starannie :mrgreen:

TO CI MOŻE POMÓC viewtopic.php?t=17134&postdays=0&postorder=asc&highlight=reset+dme&start=0%20...#p124856 powodzonka kolego

Opublikowano
właśnie mnie ciekawi czy będzie to ze sobą działać po takim jednym kliknięciu. Ale spróbować trzeba, jakby co mam dość kumatego elektronika w zasięgu ręki
Opublikowano

Nie zadziala ot tak, od jednego klikniecia.

Wymagana jest synchronizacja modulu DME z EWS.

Klawisz adaptacja w INPA usuwa wartosci parametrow adaptacyjnych zapisanych w DME.

Jak masz dobrego elektronika, to sprobuj reanimowac DME.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
w dme rozwaliło mi jeden tranzystor i nie mam go skąd teraz wziąść :( pytałem w sklepach z elektorniką i nie widzieli nigdy takiego tranzystora. Uszkodzenie widać gołym okiem, na kabel impulsowy do cewek poszło mi 12v w komputer. Bardziej mi chodziło o opcję synchronizacji dme + ews jak adaptacja
Opublikowano
Moze to jest stabilizator napiecia, zasilajacy wewnetrzne uklady DME, stad calkowita jego martwota. Zwykle wyjsciowe napiecie takiego stabilizatora to 8V i tez ma trzy nogi jak tranzystor.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg