Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam właśnie od jutra zabieram sie za silnik w mojej Buni .... Nasuwa mi się takie pytanie czy by nie wstawić tam innego serca myslę tu o 4.5l z turbiną teraz mam 2.8 l albo jak zrobić ten silnik żeby wiecej kucy miał ? i to właśnie jest moje pytanie wkładać inny silnik czy nie
Opublikowano
Witam właśnie od jutra zabieram sie za silnik w mojej Buni .... Nasuwa mi się takie pytanie czy by nie wstawić tam innego serca myslę tu o 4.5l z turbiną teraz mam 2.8 l albo jak zrobić ten silnik żeby wiecej kucy miał ? i to właśnie jest moje pytanie wkładać inny silnik czy nie

4.5 turbo to raczej nie znajdziesz, tylko 3.2 (m102) lub 3.5 (m106). droga i skomplikowana zabawa. wsadz normalne m30 3.5 i tyle, roznice i tak odczujesz w przyspieszeniu i elastycznosci. ja swapowalem z 728i na 735i i choc na 2.8 nie narzekalem to teraz bym nie wrocil, 3.5 duzo fajniej chodzi, w porownaniu z 2.8 jest tak elastyczny, ze moglbys de facto caly czas jezdzic na trojce (zwykly manual 5 biegowy overdrive - 265).

• 4 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Tak naprawdę wszystko zależy od budżetu, który przeznaczasz na wymianę silnika :8) Pomogę w temacie jeśli jesteś zainteresowany. Posiadam na półce kpl zestawu M102 po remoncie i M106 do złożenia. Istnieje też możliwość uzbrojenia E23 w M60/62 4.0 lub 4.4 V8.

http://www.6.com.pl/forum/download.php?id=1570

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań