Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wczoraj scigalem sie z kolega on ma punto 1.2 u mnie jest duzy motor 2.4 i nie mialem szans z nim powiem tak auto dostalem od ojca on jezdzil na rzepaku ja leje tylko normalnego diesla juz ale cos jest nie tak i nie wiem co rozmawialem z ojcem i powiedzial mi nic tylko tankowac i jedzic jest mechanikiem wiec wszystko w aucie bylo robione jak sie juz psulo mozecie mi powiedziec co mozebyc nie tak ze tak bardzo stracila moc fakt faktem auto jest z 87 roku odkad dostalem ten samochod to i tak juz troche mocy wrocilo przez zmiane rodzaju ropy jaka dostaje ale na tym skonczylem i teraz nie wiem za co sie zabrac wtryski uszkodzone? jakos mi sie nie chce tego robic bo drogo narazie chcialbym tanim kosztem jakos kombinowac wiec bym byl wdzieczny jakby ktos mi pomogl:D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tanim kosztem nic nie zrobisz. Najpierw zacznij od pomiaru kompresji w silniku czy wogóle jest co kombinować
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A po za tym jakie punto i jaki silnik silnika 1,2. Jak jest ten 85Km z jedynki to osiągi będą zbliżone do e30 z twoim silnikiem. Ale fakt, też bym się wstydził jak by mnie koleś o bjechał punciakiem. :twisted:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli jak powyżej. Ciśnienie w garach, filtr paliwa i powietrza. To możesz tanim kosztem zrobić. Jak dalej bedzie mół to daj znać.

Zakładam że pompa wtryskowa jest dobrze ustawiona.

Opublikowano
moj ojciec jest mechanikiem wiec zrobil tak zeby to auto jechalo a patrzylem na filrt paliwa niby 25kkm ma, zobacze co pomoze ale to dopiero po 10 narazie brak kasy dzieki za pomoc jak dalej autko nie bedzie jechalo to sie odezwe :D ale musze naprawic honor mojej kochanki bo to nie mozliwe zeby az tak mi uciekl tym puntem . . . ojciec zwala na wiek auta ze juz nie bedzie jechalo 200km/h bo stara jest
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam ponownie:) wymieniłem filtry i nie pomogło nic xD moim zdaniem jest jeszcze słabsza niż była hmm chyba jest na wykończeniu 3 wczoraj jechałem do wro i lipa ledwo do 170 poszła po wymianie tego wszystkiego zmieniło się jedno czas w którym się rozpędza jest dużo lepszy ale jest tak ponieważ miałem filtr pow cały z oleju gdyż ten olej który smaruje rolki w turbinie nie wracał do silnika tylko do filtru pow bo był tak brudny ze zasysał wszystko razem z olejem a filierek dzięki któremu miał olej iść do silnika był tez brudny po wyczyszczeniu tego wszystkiego auto w sumie jest dalej takie jakie jest ;/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoo masz dużo tego oleju w filtrze powietrze to ja raczej bym obstawial problemu z turbo. Skoro wyczyściłeś to sprawdź czy dalej sie ten olej tam pojawia. jak zacznie za jakiś czas znowu tam przybywac oleju to raczje padnięte turbo...