Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Świeca sie 2 kontrolki na żółto trójkąt od systemu DSC i wykrzyknik od ręcznego podpielem kompa i wyskoczyło to

5e21 Pressure sensor 2 accident recognition szukałem po forum ale nic nie znalazłem związanego z tym błędem czy może ktoś pomoc?

Edytowane przez klepa

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano

Czyli mam rozumieć że jak wymienię czujnik i skasuje błąd to wszystko wróci do normy? A dlaczego tak uznał komp skoro nić się nie wydarzyło? Czy to jest ten czujnik co na foto? W dobrym kierunku idę ? ;)

http://images41.fotosik.pl/889/1dc1b10f2b6c39d7m.jpg

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano
Nie kolego to nie ten Klepa :) Ale dzięki za zainteresowanie może jeszcze ktoś się wypowie na ten temat nie tylko mi to się przyda ale i innym. Kupiłem te czujniki i wymienię w weekend przy okazji płyn hamulcowy.

Opublikowano
Panowie tylu urzytkownikow forum i nikt nic nie wie ? Czyzby tylko Boggy e36 znal się ? A reszta co? chyba widzę ze nie uzyskam tu pomocy no cóż szkoda.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A sprawdzałeś, czy nie blokuje któryś zacisk? Bo czujniki masz dwa, porównują one ciśnienia w swoich odseparowanych obiegach. I błąd oczywiście może oznaczać nieprawidłowe odczyty jednego z czujników (do wymiany, w tym przypadku czujnik nr.2) lub też ciśnienia rzeczywiście są różne, np. w wyniku zapieczonego tłoczka któregoś z zacisków.

Oczekujesz od uŻytkowników darmowej pomocy, więc jak wszyscy na forum musisz się uzbroić czasem w odrobinę cierpliwości.

Opublikowano
A sprawdzałeś, czy nie blokuje któryś zacisk? Bo czujniki masz dwa, porównują one ciśnienia w swoich odseparowanych obiegach. I błąd oczywiście może oznaczać nieprawidłowe odczyty jednego z czujników (do wymiany, w tym przypadku czujnik nr.2) lub też ciśnienia rzeczywiście są różne, np. w wyniku zapieczonego tłoczka któregoś z zacisków.

Oczekujesz od uŻytkowników darmowej pomocy, więc jak wszyscy na forum musisz się uzbroić czasem w odrobinę cierpliwości.

Dzięki kolego za udział w temacie.

Cierpliwości to mi brakuje niestety bo jestem pedantem na punkcie samochodów i jak jest coś nie tak to muszę to zrobić jak najszybciej dziś zabieram się za wymianę płynu i przejże hamulce

Opublikowano

No i wszystko jasne winny był czujnik ciśnienia DSC.

Płyn wymieniony czujnik tez i radość z jazdy powróciła :)

Opublikowano

No i radość długo nie trwała bo jak pojeździłem to wyskoczyły takie błędy DDE usunol się i nie powrócił a reszty nie mogę usunąć. Panowie proszę o pomoc bo zaraz szlak mnie trafi

DDE 4501 not defined

AIRBAG 16 Belt switch drivers side, 164 not defined

ZKE/ZVM 47 central open Fault in selecting the control locking solenoids , 7 driver door module complted

Opublikowano
Widzisz kolego byłem cierpliwy i czekałem kilka dni na odpowiedz i co ? nic tu na forum większość ludzi albo nie ma pojęcia o tej marce albo po prostu sami nie wiedza po co tu są zarejestrowani trudno. Jak miałem Audi to na odpowiedz w temacie nie było trzeba długo czekać ludzie chętnie i życzliwie pomagali a tu lipa. Większość tematów tu na forum kończy się brakiem odpowiedzi na pytanie autora i nic tu nie można znaleźć a szkoda.