Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich co moze byc przyczyna tego ze jak jade na 4 i 5 biegu na trzecim moze tez ale mniej odczuwalne auto zamula kiedy tylko obroty dojda do 3.500 tys dusi je i nie przyspiesza a max predkosc to jakies 140km/h no i mam wrazenie ze troszke za duzo pali ale to nie jakas duza ilosc . pozatym autko chodzi rowno pali bez problemow. Napewno nie sa to filtry i zapchany kat.... Prosze o jakies porady:)
Opublikowano
Myślę , że może być jakiś problem z turbiną wygląda na to , że nie doładowuje tak jak powinna. Sprawdź zawór EGR, zawór turbiny i wężyki. Czasem jakiś wężyk może być walnięty , łapie obce powietrze, i robi się cyrk.
Opublikowano

ok. sprawdze pozniej. Turbine niby czuc ale tez mi sie wydaje ze to moze byc cos z nia zwiazane. Czyli sprawdzic wszystkie wezyki co ida od turbiny?

A jak ma spr ten zawor egr?

Opublikowano
EGR najlepiej wykręcić i wyczyścić. Powinno pomóc (u mnie pomogło). Jak masz możliwość to podmień zawór sterowania turbiną i sprawdź. Zobacz jeszcze czy masz prawidłowo podłączone wszystkie rurki od powietrza.
Opublikowano
Chodzi o sprawdzenie rurki podłączonej do egr i zaworu sterującego turbiną i resztę rurek związanych z podawaniem powietrza. W mojej e34 tds jedna była odłączona i auto nie miało kopa.