Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem tak jak większość użytkowników tej skrzyni - szarpie przy zatrzymywaniu sie.

Chciałby zrobić serwis tej skrzyni tzn. wymiana oleju, wymiana filtru wraz miską oraz reset skrzyni.

W serwisie BMW powiedzieli mi że jest to koszt około 2500zł.

Możecie mi polecić jakiś serwis który to zrobi dobrze ,a i moze w niższej cenie ?

Opublikowano
no widzisz kolego, po to właśnie jest profil użytkownika z danymi jakie masz auto i skąd jestes żeby w takiej sytuacji ktokolwiek mógl Ci pomóc a tak lipa

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Ok.Dzięki za podpowiedź. Ale Twój profil też zabardzo mi nie mówi skąd jesteś :mrgreen:

jak się nie czyta to się nie wie

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

ja proponuje Midparts/warszawa

Ciężki koleś ale wydaje mi się, że ma wiedzę i wie co robi...

ja już zrobiłem 10tys po wymianie i jest wszystko ok!

pozdr

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

z midpartsem to ciężko sie kiedyś było dogadać, może się wyrobił, ale ja odpuściłem

robiłem skrzynie u Pana ktory na codzień robi amerykańce, i przy okazji nasze bo ponoć konstrukcja układu skrzyni biegów równie złośliwa jak w pojazdach zza bajorka.

Przejeździłem już 45 tyś od czasu tej naprawy i odpukać w niemalowane - działa.

Kosztowo to wygląda tak:

wyjęcie włożenie - 600zł

olej - ileśtamlitrów - chyba 10 - po 90zł bo to cena oleju w aso, zamiennikow sie do naszych skrzyń nie leje

nowa miska olejowa z uszczelką i filtrem - bo to ponoć jednorazowe - bodajże 250zł, z ZFa - niby to samo co oryginał tylko bez pudełka bmw i za połowę ceny

no i wielka niewiadoma co tam masz popsute dodatkowo, jakies tarczki czy coś warto wymienić.. ale to już wyjdzie po rozebraniu

warsztat ma takie namiary:

Can-Motor

Warszawa, ul. Korzystna 12, tel. 022 6786677

601 351 727

szef nazywa się Zbigniew Leśniak

u mnie jak wyzej, 45 tyś po remoncie i lata, nic po wyjechaniu nie musiałem poprawiać, oby tak dalej

• 6 lat później...
Opublikowano
Napisz do kolegi z tego forum gorik79 zna sie na naszych skrzyniach bardzo dobrze na pewno pomorze i podpowie co i jak :D Zajmuje sie tylko skrzyniami bmw