Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Od kiedy mam auto nie robiłem jeszcze przeglądu klimatyzacji (automatyczna) - układ działał. Co ciekawe do tej pory podczas pracy układu sprężarka często się włączała/wyłączała - jednak po dzisiejszym serwisie klimy i uzupełnieniu czynnika sprężarka pracuje już bez takich częstych przerw...czym to jest spowodowane? Edytowane przez silbergrau
Opublikowano
przekaźnik K19... wczoraj podmieniałem z przekaźnikiem klaksonu :wink: Objawy te same, czyli włączanie i za kilkanaście sekund samoczynne rozłączanie. Teraz jest wszystko OK :cool2:
Opublikowano

U mnie więc częste załączanie kompresora klimy nie było spowodowane tym przekaźnikiem skoro po dobiciu objaw znikł...:)

Takie jeszcze pytanie - czy maszyna serwisowa klimatyzacji podaje łączną sumę wtłoczonej substancji - tj. czynnik+olej :?:

Opublikowano

Klimy nie odgrzybiałem - została sprawdzona szczelność układu oraz uzupełniona ilość czynnika - koszt 80zł (cena zależna od ilości brakującego czynnika)

Każdy automat serwisowy wykonuje podobne czynności:

1/ opróżnienie układu z czynnika

2/ oczyszczenie czynnika i układu z wody

3/ próba szczelności układu

4/ napełnienie układu odpowiednią ilością czynnika i oleju

Pod kompa nie podpinałem, jeśli o to Ci chodzi... :)