Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z którego roku masz autko ? Ja jeżdżę na Motul X-clean 5W40 odpowiedni do samochodów z DPF-em i jestem zadowolony, gdy kupiłem samochód to był wlany Castrol 5W30 i silnik jak by troche głosniej pracowal na nim.
Opublikowano
Z tego co wiem to mój model nie ma DPF-u, mają go modele po lifcie, auto z konca grudnia 2003r, dzisiaj sprawdzałem w danych technicznych u mechanika w komputerze to zaleca się 5W30 castrol edge więc chyba taki kupie i wymienie, a wiesz może ile wchodzi go ?
http://imageshack.us/photo/my-images/190/95216545.jpg/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Twój samochód nie ma DPF-a, montowali je dopiero od marca 2004 r., Do twojego silnika wchodzi 8,3 litry oleju, możesz zalać Castrola 5W30 ale sporo ludzi nie jest zadowolona z Castrola szczególnie tego rozlewanego w Polsce, aha jesli wybierasz tą firmę to na oficjalnej stronie do twojego silnika zalecają Castrol edge 0W40 http://www.castrol.com/castrol/iframe.do?categoryId=9033152&contentId=7060743
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego taki olej jest sprzedawany w ASO BMW i kosztuje 87 zł 1 litr tak że pomyśl co może być w środku jesli jego cena jest tak niska, ja osobiście bał bym się kupić cos tak taniego na allegro wiedząc jak wiele w Polsce jest podróbek.
Opublikowano

Też myślałem nad tym olejem, ale rozsądek zwyciężył i zamówiłam Motul X-Clean. Wcześniej miałem Castrol 0W40, ale silnik go wyjątkowo lubił. Później był Castrol 5W30 ale kultura pracy była gorsza. Teraz wymieniłem na Motula 5W40 i zobaczymy jak będzie.

Tapnięte z Galaxy II

Pozdrawiam

Marcin

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Olej bezpardonowo leje sie taki, na jakim jeździło auto od momentu wyjazdu z salonu i koniec kropka.

Wiem, że zaraz zostanę zjedzony za tą teorię, ale polegam raczej na doświadczeniu ludzi z branży z kilkunastoletnim doświadczeniem i nie jest to pan " Zdzisław Dyrman , zasadniczo..." tylko fachowcy w swojej dziedzinie prowadzący szkolenia w nie tylko w Polsce, ale również za granicą, obalający mity fachurów z garażu albo haty wuja toma.