Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , od czego mogą byc drgania na pedale GAZU , dzis zauwazyłem ze RAZ NA JAKIS CZAS , nie codziennie ! przy predkosci 90/100km/h , dodając gazu drga pedał , tylko nie pamietam dokladnie czy drga jak wciskam gaz czy jak puszczam , wiem ze lekko drga , druga sprawa ze czasem jak odrazu rusze , samochod zimny itd , podjezdzam pod brame kawałek i tez co puszcam gaz drga tylko juz mocniej i juz tak jak by nie tylko pedał gazu.. co to moze byc ?

drugie pytanie , ile paliwa sciaga klimatyzacja ? pytam bo zrobilo nam sie 30stopni i ciezko wytrzymać , a z 2giej strony stawiam na oszczędność , wiec jezeli nie spali wiecej jak 1L na 100 , to przezyje :)

Opublikowano
Czym wieksze obroty tym mniej paliwa ciagnie bo silnik jest mniej wysilony.

no ale biorąc pod uwagę pół miasta , pół trasa , ile spali ? z 1L ?

według moich info sprawdzonych przeze mnie to w trasie tego nie odczujesz, ostatnio jechałem w trasę 250 km w jedną stronę praktycznie cały czas na klimie i spalanie wyszło mi normalne, nawet jak dołożyła do tego klima to nie odczujesz tego.

Myślę, że w mieście jest odwrotnie, silnik często na wolnych które są podwyższone to i więcej może spalić. Generalnie tak z kim bym nie rozmawiał to klima w mieście do litra potrafi wciągnąć.

aha i jeszcze jedno pytanie , jak mam do wymiany amortyzator z tyłu , to moze sie coś stać jak bede przedłuzał wymiane ? bo narazie kasy nie mam , a w jezdzie slysze jak sie wygina i w ogole jakies dzwieki ^ ^

zależy ile będziesz zwlekał jak z pół roku to na pewno się coś rozwali, myślę, że bardziej obciąża to inne elementy zawiechy, także może Ci się szybciej zużyć. Mam nadzieję, że pomogłem i trochę prawdy w tym jest ;)

Opublikowano
Czym wieksze obroty tym mniej paliwa ciagnie bo silnik jest mniej wysilony.

no ale biorąc pod uwagę pół miasta , pół trasa , ile spali ? z 1L ?

według moich info sprawdzonych przeze mnie to w trasie tego nie odczujesz, ostatnio jechałem w trasę 250 km w jedną stronę praktycznie cały czas na klimie i spalanie wyszło mi normalne, nawet jak dołożyła do tego klima to nie odczujesz tego.

Myślę, że w mieście jest odwrotnie, silnik często na wolnych które są podwyższone to i więcej może spalić. Generalnie tak z kim bym nie rozmawiał to klima w mieście do litra potrafi wciągnąć.

aha i jeszcze jedno pytanie , jak mam do wymiany amortyzator z tyłu , to moze sie coś stać jak bede przedłuzał wymiane ? bo narazie kasy nie mam , a w jezdzie slysze jak sie wygina i w ogole jakies dzwieki ^ ^

zależy ile będziesz zwlekał jak z pół roku to na pewno się coś rozwali, myślę, że bardziej obciąża to inne elementy zawiechy, także może Ci się szybciej zużyć. Mam nadzieję, że pomogłem i trochę prawdy w tym jest ;)

Tak, o to samo mi chodziło tylko źle sformułowałem.. miałem na myśli to że dużo wiecej zje paliwa przy niskich predkosciach - miasto , niż na trasie gdzie np jedziemy 130km/h