Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, parę dnie temu kupiłem tak owe bmw :) no ale niestety wracając do domu po niby udanym zakupie:( nie zauważyłem że temperatura się podniosła a w krótkim czasie skoczyła na czerwone, po przejechaniu tak 20 km był pod maska wielki stuk wiec zjechałem na pobocze i zgasło auto. Oczywiście para z pod maski, zagotowany olej oraz woda ale wody w silniku niema ale za to olej jakiś rzadki i bardzo czarny. Od tego czasu auto nie odpala już wcale, ciekaw jestem co się mogło stać ( w sumie to raz odpalił ale to na 30 s i chciał zgasnąć ogólnie zdławiony był. Słyszałem już że może silnik się zatarł albo że głowica pękła, a do mechanika daje za kilka dni a ciekawy bardzo jestem co się mogło stać, bo idzie się wkurzyć takim zakupem " kontrolowanym" wracałem 200 km na holu he he =)
Opublikowano
Głupota ludzka nie zna granic.Jak mogłeś jechac jeszcze 20 km ,gdy wskaznik temp był na czerwonym,po nowym zakupie auta trzeba na wskazniki zwracac szczegolną uwage.Wydaje mi sie,że tloki od temp popuchly i zatarleś motor,i stąd ten stukot.
Opublikowano
Aż szkoda auta... eh. Mogło sie różnie skończyć... nikt z nas silnika nie widzi to nie powie, ja bym był za wersja pesymistyczna... jednym słowem z leksza dałeś du** ;p jak silnik kreci jako tako to na amen nie stanał korby całe ;D panewki pewno przypalone, jak głowica nie pekla to może możeee bedzie życ, ale sporo kasy bd musiał włożyć.
Opublikowano
wiem ze dupy dalem :/ i zdaje sobie sprawe ze koszty bede :/ a wiecie jak mi szkoda auta bo zamiast latac sobie autkiem to stoi mi pod oknem nowy nabytek ;p heehehe masakra :p dzieki wam za odpowiedzi