Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich!Dziś był u mnie znajomy, zamontował w swoim aucie instalację, która rzekomo podaje wodór do kolektora powietrza.Twierdzi że auto pali mniej do 40%i dysponuje większym momentem obrotowym.Podobno można instalować to zarówno do silników benzynowych jak i dieslowskich a jak by tego było mało nie ma złego wpływu na silnik i koszt tego to około 1000zł.Co o tym sądzicie?????
Opublikowano

A wodór pewnie robi sam w domu na kuchence :) i zanosi do auta w wiaderku.

Swoją drogą widziałem kilka lat temu w TV e38 na wodór, ale to był chyba jakiś prototyp.

Wydaje mi się że na dzisiejsze czasy to chyba niemożliwe choćby ze względów bezpieczeństwa.

Opublikowano

Pogrzebałem trochę na google i rzeczywiście że niektórzy zamontowali sobie coś takiego w aucie :shock:

Ja jednak takiego reaktora razem z dziećmi do auta bym nie wsadził.

Opublikowano
Witam wszystkich!Dziś był u mnie znajomy, zamontował w swoim aucie instalację, która rzekomo podaje wodór do kolektora powietrza.Twierdzi że auto pali mniej do 40%i dysponuje większym momentem obrotowym.Podobno można instalować to zarówno do silników benzynowych jak i dieslowskich a jak by tego było mało nie ma złego wpływu na silnik i koszt tego to około 1000zł.Co o tym sądzicie?????

Wyslij tą wiadomość do BMW Welt w Monachium :twisted: ,jestem pewny że wejdzie w seryjke jak nic a ty za patent dostaniesz 5% udziału w zyskach.Trzeba mieć tyle nabite w pacynke co tayson za swojej kadencjii.POzdr