Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam problem dosyc bardzo upierdliwy dla sasiadow, poniewaz zalacza mi sie samoistnie alarm w moim touringu 530i (2001r). Problem istnieje tylko w dzien. W nocy jest spokoj. Problem moze sie nasilac, gdy samochod stoi na podjezdzie. Ostatnio jak bylem u szwagra i samochod stal na plaskim to ani razu autoalarm sie nie zalaczal. Zastanawiam sie czy moze to byc zwiazane z temperatura czy moze z konczacymi sie poduszkami NIVO. Ostatnio jak rano wsiadam do auta to slysze jak pompa pompuje mi zawieszenie, wiec pewnie gdzies schodzi powietrze z ukladu. Tylko, ze czestsze pompowanie zawieszenia zauwazylem znacznie czesciej, a problem z alarmem pojawil sie dopiero niedawno.

Poradzcie mi cos prosze, abym przetrwal do poniedzialku kiedy jestem umowiony z moim magikiem.

Pozdrawiam

Salata

Opublikowano

Gdzieś czytałem, że dłuższe przyciśnięcie przycisku zamykającego auto wyłączy ochronę wnętrza, której to czujnik może świrować. Dzisiaj potestuję i napiszę co i jak.

Cóż, ten sposób nie działa. Ktoś we gdzie ulokowane są czujniki alarmu - położenia i wnętrza w touringu?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Opublikowano

Metodą prób i błędów wyszło na czujnik położenia znajdujący się przy lewym błotniku za zmieniarką CD. Dostęp upierdliwy ale udało się odłączyć i teraz nie wyje 5 razy dziennie. Ten czujnik jest bardzo wrażliwy podobno. Drobna usterka powoduje, ze wariuje.

Edit 2011-06-05:

Coz nie bylo to jednak to. Alarm nadal wyje i szukalem nadal. Wyeliminowalem czujnik polozenia, ultradzwiekowy, oraz w klapie bagaznika, juz sie zabieralem za sprawdzanie w kazdych drzwiach z osobna, kiedy natchnelo mnie, aby odpiac czujnik otwarcia maski. Odpialem ten i na razie cisza. Mam nadzieje ze definitywna. Czujnik ten znajduje sie przy prawym filtrze kabinowym (stojac przodem do reflektorow przednich auta). Cena w ASO jest akceptowalna i kupie nowy wlasnie tam.

Tapnięte z Galaxy II

Pozdrawiam

Marcin

• 1 miesiąc temu...