Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni w mojej 745i zaczęło się dziać coś niepokojącego.

1. Najpierw wyłączyły się wszystkie oprócz jednego głośniki (przy słuchaniu radia, czy muzyki z płyty - oczywiście opcja uatwania balance itd nic nie daje - słychać tylko przez jeden głośnik)

2. W czasie jazdy i tuż po jeździe klamka od strony pasażera zaczęła się bardzo nagrzewać. Kiedy wóz długo stoi staje się chłodniejsza.

3. Czujniki parkowania dźwiękowo działają tylko na przód (wizualnie na przód i na tył)

4. Wczoraj wyskoczył napis, na kompie, że stabilizacja zawieszenia nie działa i żeby jechać ostrożenie (po ponownym odpaleniu silnika zniknął)

Czy ktoś z Was doświadczył któregokolwiek z tych problemów? Czy znacie w Wawie jakiegoś dobrego elektornika, który mógłby mi pomóc?

Może soft wymaga update'u - wóz jest z 2005 roku.

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Opublikowano

Witam.

Masz logic 7?

Jak tak do wzmacniacz siada.

A z tyłu niedziała pdc dzwikowe po głosniki pewnie nie działaja.

Dynamic drive sprawdz na poczatek stan oleju w czarnym baniaku koło zbiornika z płynem chłodniczym. Olej chf11s tania sparawa.

Ale Dynamic drive najlepiej podłacz i sczytaj bledy z komputera co mu dolega.

Pozdro.

Opublikowano
Od kilku dni w mojej 745i zaczęło się dziać coś niepokojącego.

1. Najpierw wyłączyły się wszystkie oprócz jednego głośniki (przy słuchaniu radia, czy muzyki z płyty - oczywiście opcja uatwania balance itd nic nie daje - słychać tylko przez jeden głośnik)

W bagazniku z lewej strony tam gdzie nawigacja masz wzmacniacz , wypnij przewody . przedmuchaj sprezonym powietrzem i pozadnie wsadz aby niebyly luzne ( ja tak mialem, przestal grac mi bas i pomoglo)

2. W czasie jazdy i tuż po jeździe klamka od strony pasażera zaczęła się bardzo nagrzewać. Kiedy wóz długo stoi staje się chłodniejsza.

wewnetrzna czy zewnetrzna ? szybko bym to sprawdzil wyglada na jakies zwarcie

3. Czujniki parkowania dźwiękowo działają tylko na przód (wizualnie na przód i na tył)

patrz punkt 1

4. Wczoraj wyskoczył napis, na kompie, że stabilizacja zawieszenia nie działa i żeby jechać ostrożenie (po ponownym odpaleniu silnika zniknął)

Wyglada ze masz zamalo plynu do wspomagania (jeden zbiorniczek odpowiada za wspomaganie i za Dynamic Drive)

Czy ktoś z Was doświadczył któregokolwiek z tych problemów? Czy znacie w Wawie jakiegoś dobrego elektornika, który mógłby mi pomóc?

Laptop z INPA i DISEM ( koszt fejsu 130 zl ) i forum sam to ogarniesz :)

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Jednym slowem upierdliwe duperele :) ogarnij i ciesz sie autkiem

Opublikowano

Dzięki Panowie, dzisiaj wszystko sprawdzę. Klamka, która się grzeje to klamaka zewntrzna. Światełko przy klamce się świeci kiedy trzeba. Tym bardziej to dla mnie dziwne.

Nie mam pomysłu od czego może się grzać.

A ma ktoś intrukcję ściągania boczka z drzwi?

Opublikowano

Wypiąłem wzmacniacz, nawet włożyłem inny na 100% sprawny z samochodu kolegi i nic się nie zmieniło.

Nadal gra dobrze tylko jeden głośnik a głośnik pasażera tylko bardzo niskie tony, reszta głośników martwa.

Czy ktoś ma pomysł co to może być skoro wzmacniacz jest ok?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej,

Nie mialem takiego przypadku jak ty, ale moim zdaniem, moga byc dwa przypadki:

1. problem z masa samochodu, sprawdz gdzie sa, i moze cos sie rozlaczylo,

2. problem ze swiatlowodem, u mnie sie przetarl sie, i elektronika szalala - np: byla informacja, ze sie silnik przegrzewa, skrzynia przeszla w tryb awaryjny, przestal dzialac ABS,

Fachowiec spedzil ok 4 godzin, aby znalezc przyczyne, i okazalo sie ze przetarl sie swiatlowod we wiazce, zostalo to wymienione, i wszysko wrocilo do normy.

podejrzewam, ze masz ten sam problem.

pozdrawiam Piotr

BMW RULEZ !!!
Opublikowano
Podepnę się pod temat ,aby przypadkowo nie robic dubla. Forumowicze ,mam prawdopodobnie(99%) uszkodzone końcówki mocy we wzmacniaczu dsp Logic7. Przestał działać woofer pod siedzeniem kierowcy , przednie prawe glosniki oraz dwa tylne na półce z roletą. Oczywiście nie działa wtedy dzwięk PDC przód prawy narożnik oraz całkowicie tył. Przedmuchanie wzmacniacza spręzonym powietrzem nic nie dało .Szukam porady jak naprawić sprzęt, aby nadal pięknie grało - namiary na takiego magika mile widziane lub inne propozycje.