Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W moim autku szwankuje ostatnio napęd DVD/CD. Czyta płyty DVD ale nie czyta płyt CD

Chciałbym go wyciągnąć i przeczyścić laser tylko nie wiem jak się do tego zabrać.

Moja auto posiada navi Business więc mam tylko jeden czytnik płyt - proszę o instrukcję w jaki sposób dostać się do napędu i go wyjąc. Co odkręcić ? gdzie są śrubki / spinki ?? jeśli ktoś zna jakąś stronę z instrukcją / zdjęciami to oczywiście mile widziane

pozdrawiam i czekam na pomocne informacje

Opublikowano

trzeba zacząć od głównej listwy ozdobnej z nawiewami

wystarczy podważyć i wyjdzie, jest na wcisk

potem ukażą ci się dwie śrubki od osłony klimatronika, odkręcasz i zdejmujesz całą osłone środkową

potem ukażą ci się dwie śrubki od dvd po obu stronach, odkręcasz i masz dvd w ręku

Wszystko z Miłości do Bawarii
Opublikowano
Napęd udało się wyjąć , laser wyczyszczony ( chociaż dostęp do niego kiepski bez rozkładania radia na czynniki pierwsze) niestety po poskładaniu wszystkiego do kupy bez zmian tj. czyta DVD z mapą ale nie czyta CD ani CD MP3 - czyli pewnie coś zdechło :( Widziałem na allegro aukcji wymiany lasera ale ciekawe czy to by pomogło ?