Skocz do zawartości

Wymiana krokowca na jaki ? + sonda jaka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam e30 m40 1992r 73kw z katalizatorem (juz go nie ma - jest przelot) Touring chciałem wymienić krokowca bo tak wirują obroty (od 500 do 3000) tylko nie wiem który kupić... 0280 140 519 czy 0280 140 549 ? Przypomne że mam gaz...

2 sprawa jest taka że przydałoby się już wymienić sonde tylko też nie mam pojęcia jaką... :cry:

Chciałem już postawić na warsztat z tymi rzeczami + części zawieszenia a nie chce mi się motać po kilka razy po warsztacie.

Pozdro!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taki jak oryginalny jest. A sondę to może uniwersalną, ale przy gazie to najlepiej NTK lub bosch. cala reszta pada szybciej niż muchy.
Opublikowano
Taki jak oryginalny jest. A sondę to może uniwersalną, ale przy gazie to najlepiej NTK lub bosch. cala reszta pada szybciej niż muchy.

oryginalny... właśnie nie mam pojecia jaki jest dla tego pytam bo nie mam jak wyjąć jej sam a tak auto będzie musiało stać na warsztacie zanim kupie jedno i 2 :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

0280140549 taki mi wyszedł numer silnika krokowego jaki powinien być u Ciebie.

Pozdrawiam

Edytowane przez KRIS85
Opublikowano
Kolego ja mam orginalną sonde działającą takze jak cos to pisz na PW
"Rzeczy niemożliwe Od Ręki, Cuda do trzech Dni"