Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problemik chyba ze swoja bunia otorz zdarz sie ze przy gwaltownym przyspieszaniu uslysze z tylu auta taki zgrzyt cos jak zle wrzuci sie bieg wsteczny (takie dziwne zazgrzytanie) i nie to ze na poczatku biegu (zle wrzucony) tylko w polowie. Wystepuje to bardzo zadko i tylko przy gwaltownym przyspieszaniu. poki co zauwazylem na 2gim i na 3cim biegu to sie zdarzylo. Podejrzewal dyfrencjal ze wzgledu na to ze na rondzie jadac buda napiera na lewa strone (w uk kierunek jazdy inny) potem wyjezdzajac z ronda buda napiera na prawa strone i jakby wtedy to sie ujawnia - jakby ta lewa polosc byla odciagana od dyfra - jakby moze nie siedziala w dyfrze porzadnie?? Wiem ze byl delikatny wyciek z dyfra wlasnie z tej strony ale jakby przestalo (olej byl dolany a polos i dyfer nie sa zabrudzone mocniej - widac slad po starym wycieku)

Jak mozna najlatwiej sprawdzic co powduje te zgrzyty, czy jest mozliwosc sprawdzic czy polos siedzi w dyfrze wystarczajaco gleboko?? Jestem zielony totalnie. Jak mowilem zdarza sie to rzadko ale sie zdarza i jest denerwujace.

Opublikowano
Nie nie sprawdzalem ale odglos chyba bylby inny - tu ewidentnie slychac jakby jakis mechanizm sie nie zazebil dobrze i probowanoby go obrocic. Jak napisalem podobny odglos do zle wrzuconego wstecznego w starych autkach - albo jadac sproboj bieg wrzucic bez sprzegla to bedzie takei zgrzytniecie.
Opublikowano
A może przeguby do wymiany? Bo jeśli nie dyfer to być może przeguby, albo faktycznie dyfer skończył swój żywot u mnie dyfer suchutki jak pieprz więc jeśli masz jakieś wycieki to napewno coś nie tak.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D