Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To się chyba nazywa "Bra na maskę" i są przeważnie ze skóry. Głównie widuje się to w VW. Zależy co się komu podoba, dla mnie kupa na maksa. ;)
Opublikowano

Ojej, Pierwszy raz coś takiego na oczy widzę :jawdrop:

Moim zdaniem nie można aż tak pedantycznie dbać o samochód, rozumiem że to tylko na autostrady ale przecież na zwykłych drogach też się zdarzają niespodzianki :mrgreen: Generalnie nie wiedzę sensu i logiki, ale to tylko moje skromne zdanie :D

Opublikowano
Dokładnie matti dobrze pisze. Jest nawet w etk dla jedynki folia bezbarwna na maskę 51 91 0 444 607 i na zderzak przedni 51 91 0 444 608. Nr części BMW podałem dla modelu E82/88 z M pakietem, ale są dla wszystkich 1er ze wszystkimi przodami konfiguracje. Cena ok 70 euro. Poza tym bez przesady, ja też uważam że o samochód trzeba bardzo dbać ale jedynka to żaden klasyk/super rarytas. Przyjemny samochód do codziennej jazdy. ;)
Opublikowano

Matii fajne powiedziane stanik :)

Fakt wygląda beznadziejnie , lepiej kupić folię w ASO lub podjedź w Kraku do firmy FOLIA-TEC oni zajmują się oklejaniem samochodów od dachu po progi .

Tego czegoś nie zakładaj .

Po drugie chyba założenie tego to nie jest takie 2 minuty .

Odpryski jak masz na masce możesz kupić również w ASO lakier + bezbarwny tzw. zaprawka . Kosztuje chyba 70/80 zł a jak masz odprysk można go fajnie wyeliminować .

Testowałem już te zaprawki na kilku samochodach i efekt bardzo pozytywny , zaprawkę dostajesz oczywiście w kolorze jakim zamówisz :)

Opublikowano

dobre, ciekawe czemu prawie same VW i audi :lol:

nie rób tego, kup folię lepiej, obklej sobie nawet całą maskę na karbonowo albo czarno albo grafitowo albo biało (zależnie od koloru), ale nie zakładaj tego paskudztwa!! niestety z doświadczenia wiem również, że odpryski robią się też: w czasie wolnej jazdy, w mieście, na parknigach, na postoju itp. Ja na przykład nie mam odprysków na masce, za to śliczne malutkie ryski, które najwyraźniej zrobiła jakaś małpa, najpewniej jeżdżąca dyndającą torebką po mojej masce w czasie pakowania zakupów do swojego bolidu. nie ustrzeżesz się tego, nie ma szans.

Opublikowano
Generalnie postanowione, jednak będzie przezroczysta folia ale jednorazowa, skleję ją sobie jakoś fajnie, tylko na autostradę. :) szkoda kasy na inne pierdoły...

A co do innych rys... Szczerze? Jeżdżę autami już 3 lata i jak parkujesz w dobrych miejscach, uważasz na innych, myślisz za innych to nic się nie dzieje, jeszcze nikt mi nic nie obrysował, obił... :P

A generalnie to fakt faktem, bra jest dla Audi i VW. :P

Uwieź mi że każda wgniotka na moim samochodzie jest od ludzi którzy obok mnie postawili samochód , bo ja w 99% parkuję przy "tłustych furach" bo taki uważa :) lub tak aby drzwiami nie dosięgną przypadkiem mojego samochodu .

Z tym uważaniem jest różnie w zimie zaparkowałem samochód na samym końcu parkingu gdzie nie było nawet jednego samochodu tylko mój ! baba jechała daewoo nie wyhamowała i wjechała mi w tył po czym wrzuciła wsteczny i uciekła . Miała pecha bo świadkowie spisali numer rejestracyjny i narobiła sobie problemów , mi tylko wpadł czujnik do zderzaka , a zderzak praktycznie bez śladu :) . Ale gdyby zatrzymała się i dała kartę z numerem telefonu lub poczekała by , machną bym ręką bo nic prawie nie było . Ale skoro ona nie myślała to zapłaciła .

Co do VW i AUDI na tych samochodach widziałem już chyba wszystko i nic mnie nie zdziwi .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Generalnie postanowione, jednak będzie przezroczysta folia ale jednorazowa, skleję ją sobie jakoś fajnie, tylko na autostradę. :) szkoda kasy na inne pierdoły...

A co do innych rys... Szczerze? Jeżdżę autami już 3 lata i jak parkujesz w dobrych miejscach, uważasz na innych, myślisz za innych to nic się nie dzieje, jeszcze nikt mi nic nie obrysował, obił... :P

A generalnie to fakt faktem, bra jest dla Audi i VW. :P

szczerze - "w dobrych miejscach" to tylko na własnym podjeździe :) ale jeżeli zostawiasz auto w centrum dużego miasta, w galeriach handlowych, pod sklepem trzy ulice dalej, pod kinem, na zatłoczonym parkingu, nawet w zbiorowym garażu podziemnym, to jaki masz wpływ na to co dzieje się obok?? to co ludzie robią, nie przejmując się innymi autami, woła o pomstę do nieba. i nigdy, przenigdy w nomralnym użytkowaniu auta tego nie unikniesz. a jeżdżę, podobnie jak większość z forum, już troszkę więcej niż 3 lata :)