Skocz do zawartości

E60 Wibracje przy hamowaniu... blaszka na zaciskach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktos moze jaka role spelniaja te blaszki na zaciskach ( czesc numer 8 ze zdjecia ). Czy jej brak/zużycie moze powodowac wibracje auta przy hamowaniu i trzepanie kierownica ? ( w moim przypadku zawieszeni po remoncie tarcze klocki nowe felgi proste i dalej trzepie) ??? help

http://bmwfans.info/parts/catalog/E60/Sedan/Europe/530d-M57N/LHD/N/2003/december/browse/brakes/front_wheel_brake_brake_pad_sensor-2/

Opublikowano
Może masz po prostu którąś krzywą tarczę albo źle wyważone koła. U kolegi trzęsło kierownicą podczas hamowania, ale też podczas jazdy. U niego okazało się i to i to :) dwie tarcze hamulcowe do wymiany i ponowne wyważanie kół.
Opublikowano
Czesc nr 8 to zabezpieczenie klockow wlasnie zeby nie lataly w docisku.lekkie uchylenie klocka i nie bedzie chamowac na calej plaszczznie tarczy i moze dojsc do wibracji,czy tez nieprzyjemnego klekotania
Opublikowano
Może masz po prostu którąś krzywą tarczę albo źle wyważone koła. U kolegi trzęsło kierownicą podczas hamowania, ale też podczas jazdy. U niego okazało się i to i to :) dwie tarcze hamulcowe do wymiany i ponowne wyważanie kół.

Tak jak pisałem nowe tarcze i klocki maja 3-4 tys kilometrow zawieszenie po remoncie...

Opublikowano
Zgadza się, ale to co nowe, to nie znaczy że nie można sprawdzić :) tarcze nie gną się podczas zwykłego hamowania tak jak klocki. Możesz mieć nówki tarcze, a wyjedziesz od razu z salonu i wpadniesz w 30cm dziure i może nieść to za sobą najzwyklejsze konsekwencje :) Doradziłem tylko jak ja to widze na chłopski rozum.
Opublikowano
Zgadza się, ale to co nowe, to nie znaczy że nie można sprawdzić :) tarcze nie gną się podczas zwykłego hamowania tak jak klocki. Możesz mieć nówki tarcze, a wyjedziesz od razu z salonu i wpadniesz w 30cm dziure i może nieść to za sobą najzwyklejsze konsekwencje :) Doradziłem tylko jak ja to widze na chłopski rozum.

ehh nasze polskie drogi :( :/