Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowy na forum i chciałem sie dowiedziec od was cos na temat E38 ?

Jako ze jestem posiadaczem legendarnego CRX-a i wielkim fanem tego modelu nie ukrywam ze bardzo mi sie podoba E38, zawsze chcialem miec takiego kolosa i zasatanawiam sie nad kupnem drugiego samochodu wlasnie w tym modelu. Co mozecie mi powiedziec na jego temat, jaki silnik czy w automacie czy w manualu bo widze ze podzielane sa zdania tutaj.Nie chodzi mi o buta itd bo juz w sumie mam :P Duzy, wygodny E38 pasi mi... Przejechalem sie kiedys takim i che byc w posiadaniu tego modelu wlasnie. Jak z zywotnoscia silnikow i skrzyn? Mam do kupienia taka z 95roku, wisniowa silnik 3.0 w automacie nabite ma 300.000 ale mysle ze to nie duzo jak na ten samochod... Pojezdrze jeszcze takim troche pewnie. Fajna zadbana z niemca oczywiscie :)

Opublikowano
Teraz to pojechales. Zamiast mnie pochwalic ze dobrze chlopowi poradzilem to jeszcze Opierdziel . hehe Wiecej LUZU :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

To kup 3.0 benzyne w manualu i można dostojnie jeździć a jak się nie boisz automata to możesz też brać. SIlniki benzynowe w e38 są udane pod warunkiem że były dbane.

Jak diesel to wiadomo 3.0d (tańszy w eksploatacji pali dosyć mało)

3.9D (pali troszkę więcej od 3.0D, jak coś się zepsuje to może drożej wyjść naprawa ale nie musi)

Także do bez stresowej jazdy nie martwiąc się o wtryski, pompy wtryskowe czy turbiny bierz benzyne.

Opublikowano
Teraz to pojechales. Zamiast mnie pochwalic ze dobrze chlopowi poradzilem to jeszcze Opierdziel . hehe Wiecej LUZU :D

Nie, Winstrol100, to Ty pojechales uzywajac slowa, ktorego na tym forum sie nie uzywa. Wchodzisz na jakiekolwiek forum, czytasz regulamin, a potem sie do niego stosujesz. Prosze Cie, zebys postepowal wedlug tej zasady, w przeciwnym razie 'luzu' bedzie jeszcze mniej.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i