Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie forumowiczów :)

Pewnie nie jeden z was miał łamigłówkę gdzie / jak zamontować gaśnice (Jeżeli nie posiada się oryginalnej) w taki sposób aby nie latała po całym bagażniku i nie przeszkadzała :)

Ja właśnie miałem ten problem ponieważ gdy kupowałem auto nie było w nim gaśnicy (przypomnieli mi o tym dopiero panowie przy drodze z lizakami :P)

Kupiłem gaśnice wraz z uchwytem montażowym (koszt jest bardzo niewielki w zależności od producenta, rozmiaru itp)

Tak się składało że w bagażniku pod tylną deską są porobione fabrycznie dziurki o różnych rozstawach i rozmiarach i miałem o tyle szczęścia że dwie były w idealnym położeniu pasujące do uchwytów ramki montażowej gaśnicy (więc nie musiałem nic wiercić :))

Wystarczy przykręcić uchwyt śrubkami z podkładkami niepozwalającymi się samodzielnie odkręcić, robota na 10 minut :)

Jeżeli chodzi o to jak się dostać kluczem do nakrętki - to wystarczy zdemontować głośnik z obudową, wtedy łatwo dostaniecie się tam kluczem :)

Efektem jest ładnie zamontowana gaśnica w takim miejscu że nie przeszkadza i jest łatwo dostępna :)

http://zapodaj.net/images/a1c8ec596ec4.jpg

Pozdrawiam :)

• 1 rok później...
Opublikowano
No tak, ale zdjęcie się nie otwiera. Poza tym coś mi się wydaje, że przepis mówi o tym, że gaśnica powinna być w miejscu łatwo dostepnym a bagażnik chyba takim nie jest. Jeśli ma ktoś inne zdanie to chętnie przeczytam. A może wypowiecie się koledzy gdzie w waszym pojazdach przewozicie gaśnicę?Pzdr.
Opublikowano
W Peugeocie 406 miałem fabrycznie montowaną gaśnicę w bagażniku. Wprawdzie nie pod podłogą a na bocznej ściance ale była w bagażniku. Więc raczej można ;)