Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, w tym tygodniu nabyłem swoje auto, jest to pierwsze moje BMW. Powoli dochodząc co i jak działa, zauważyłem że nie mogę włączyć nawiewu na przednią szybę. Czy ktoś z Was może wie jakim przyciskiem załączamy ten nawiew. Osobiście myślałem że włącza się go przyciskiem po prawej strony konsoli takim podobnym jak ogrzewanie szyby. Są tam dwa takie i jak rozumiem jeden do szyby tylnej a drugi na przód. Chyba że jest to podgrzewanie elektryczne?

Proszę o jakieś pomocne wskazówki

Edytowane przez wojtows
Opublikowano

Zatytułuj poprawnie wątek zanim admin Cię zje :nienie:

Może spróbuj dać strzałkę w górę i potem przydusić buton z dużym wiatraczkiem (pod wyświetlaczem), żeby poszło na maxa. Autmatyczny dobór prędkości potrafi czasem dość leniwie dmuchać ;)

Opublikowano
próbowałem już różnych kombinacji, zastanawiam się czy przypadkiem nie ma jakiegoś uszkodzenia mechanicznego, elektronicznego. Bo rozumie że tak jest to sterowane, tzn wybór nawiewu w jakim kierunku ma dmuchać powietrze
Opublikowano
Tj. jaki masz objaw? Nie odparowuje szyba? Czy nie słyszysz nawiewu na szybie? Nawet na najmocniejszym przebiegu powietrza? Bardziej niż uszkodzenie mechaniczne (gdybanie mode: on) widzi mi się jakiś zonk (czyt. zapaprany przekaźnik) w module komfortu :) (gdybanie mode: off) :)
Opublikowano

Objaw jest takim, że nie czuję i nie słyszę nawiewu na szybę. Jeszcze nie miałem zaparowanej szyby więc nie wiem czy i jak sobie poradzi z tym wentylacja (klimatyzacja)

Dziś też zdarzyło mi się, że dmuchawa nie działa wcale po uruchomieniu auta, po wyłączeniu samochodu i odczekaniu chwilkę dmuchawa zaczęła działać.

Mam jeszcze inne pytanie, czy przy wyłączonym przycisku z nawiewem w poziomie powinno dmuchać z kratek powietrze?

Tj. jaki masz objaw? Nie odparowuje szyba? Czy nie słyszysz nawiewu na szybie? Nawet na najmocniejszym przebiegu powietrza? Bardziej niż uszkodzenie mechaniczne (gdybanie mode: on) widzi mi się jakiś zonk (czyt. zapaprany przekaźnik) w module komfortu :) (gdybanie mode: off) :)

Czy jak podepnę pod komputer to wyświetli mi błąd tego przekaźnika?