Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Samochód kuleje na gazie (spadają za nisko obroty szczególnie po uruchomieniu) gazownik twierdzi , że trzeba wymienić kable wysokiego napięcia. Są to kable Bremi ja na nich przejechałem około 70tyś ile przejechały nie wiem autko ma 235 tyś. Dzisiaj je sprawdzałem , polałem wodą dotykałem śrubokrętem i do masy , przebicia nie miały , następnie je przemierzyłem miernikiem , wszystkie miały w granicach 5,1-5,4 k ohm więc wyglądają na to iż są dobre . Jaka jest wasza opinia ? czy je wymieniać ? Bo szkoda mi wydawać kasy jak poprawy nie będzie .Szukam kogoś z Katowic z silnikiem M43 w celu sprawdzenia silniczka krokowego. Z góry Dziękuje za odpowiedzi .
Opublikowano
Sprawdź sobie co ile producent zaleca wymianę kabli WN. U mnie w M40 zdaje się, że co 30-40tys, tak gdzieś czytałem choć nie jestem pewien. Jeżeli masz gaz to wydaje mi się, że powinieneś zmieniać kable WN i świece co 10-20tys km. Ty piszesz tu że przejechałeś 70tys km, sick! Jeżeli coś źle napisałem proszę o sprostowanie.
Opublikowano
Sprawdź sobie co ile producent zaleca wymianę kabli WN. U mnie w M40 zdaje się, że co 30-40tys, tak gdzieś czytałem choć nie jestem pewien. Jeżeli masz gaz to wydaje mi się, że powinieneś zmieniać kable WN i świece co 10-20tys km. Ty piszesz tu że przejechałeś 70tys km, sick! Jeżeli coś źle napisałem proszę o sprostowanie.

Czyś Ty oszalał, kto ci kable wymienia co 10-20tyś km :shock: To by niektórzy musieli rocznie kilka kompletów po kilka stówek wymieniać. U siebie gdy miałem przebicie silnik się prawie identycznie zachowywał na gazie jak i na benzynie, nie wydaje mi się żeby na gazie miał kulać a na benzynie działać idealnie, to chyba coś innego.