Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś zalałem 98-kę jak zawsze i na tej samej stacji co zawsze (Orlen) i samochód strasznie się przymulił. Podejrzewam, że paliwo było jakiś trefne ale jeszcze nigdy w życiu nie miałem takiej sytuacji.

Czy komuś zdarzyło się takie przymulenie (samochód ciągnie jakby na pokładzie było dodatkowo czterech sumo) i czy to faktycznie od złego paliwa.

Co prawda za tydzień będę tankował ponownie i wyjdzie szydło z worka ale może ktoś potrafi mi podpowiedzieć czy jeśli to nie paliwo to co? Stacja ta sama co zawsze i renomowanej firmy. Nie chce mi się wierzyć, że winna jest benzyna...

Opublikowano

takie objawy to raczej nie paliwo

ja miałem podobne odczucia i wyszło że to czujnik wałka rorządu

podepnij pod kompa i będziesz wiedział.

Wszystko z Miłości do Bawarii
Opublikowano

Jak paliwo jest do d...y to u mnie co najwyżej spali go więcej na 100 km. Różnica dość spora 1-2L

Mulenia nie odczuwam żadnego.

Daj znać jak zdiagnozujesz problem :)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

Przeszło i podejrzewam, że to chyba nie paliwo a włączenie klimatyzacji. No bo co innego :?:

Swoją drogą w żadnym z wcześniejszych aut nie odczuwałem żadnej różnicy podczas jazdy z klimą lub bez niej ale też wszystkie one (auta) były dużo mocniejsze. Tu mam jedynie 190KM.

Nie wiem, nie chce mi się wierzyć ani w złe paliwo (objawy minęły po jednym dniu) ani we wpływ klimatyzacji ale nie znajduję innego wytłumaczenia :mad2: