Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem, że o tym było sporo, ale nie mogę znaleźć na temat mojego wozu. Mam 525 z 1988 roku z silnikiem M20. Inspekcja w podany sposób, czyli "przytrzymać kasowanie km. i stacyjka na I położenie" u mnie nie działa. Znaczy jak przekręce stacyjke w powyższy sposób, to wyświetla mi jakiś pięciocyfrowy numer, jak puszcze kasowanie licznika jest już normalnie - przebieg pokazuje. żadne numery, czyli 6 kolejnych nie pokazują się. Może modele do 90 roku miały inaczej, albo w ogóle nie miały możliwosci tzw. inspekcji. Pomóżcie - proszę!
Opublikowano

Witam. Mam tez 525 M20 90r. i u mnie w pozycji 1 kluczyka jest zmiana jezyka:

Możemy to zrobić na dwa sposoby - wciskając prawy przycisk na konsoli zegarów i przekręcając kluczyk do poz. 1 lub najpierw przekręcając kluczyk do poz. 1 i wtedy wciskamy prawy przycisk na konsoli - kolejność nie ma znaczenia. Trzymamy go do czasu pojawienia się na wyświetlaczu nazwy języka ok. 10s.

Puszczamy przycisk i wciskamy go ponownie na ok. 10s do wyświetlenia się następnego. Angielski jest zaraz po niemieckim.

W pozycji 2 kluczyka mam test kontroli zegarow:

Wciskamy prawy przycisk na konsoli zegarów i przekręcamy kluczyk do poz. 2.

W momencie wyświetlenia się pierwszych danych możemy puścić przycisk.

Na wyświetlaczu konsoli zegarów tam gdzie wyświetlane są komunikaty komputera np. godzina zostają wyświetlone następujące dane:

BMW NR xxxxxxxx

CODE NR xxxxx

K-ZAHL xxxx

F.G. NR xxxxxxx

numer nadwozia - siedem ostatnich znaków

Na koniec testowane są zegary, wskaźniki i lampki kontrolne

Moglem cos pomylic i jesli to zrobilem to koledzy na pewno mnie poprawia :mrgreen:

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
dzięki za radę, jutro sprawdzę jak to działa, do tej pory próbowałem z wciskaniem lewego przycisku w konsoli :mad2: Dzieki jeszcze raz!