Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.W tamtym roku w grudniu robiłem generalny remont.Przejechałem powyżej 1000km.Słyszałem,że po pokonaniu tego dystansu należy dokręcić śruby głowicy.Moje pytanie brzmi - jaką siłą należy dokręcić te śruby. Nadmienię,że śruby dokręcałem w trzech etapach tak jak jest napisane w SAM NAPRAWIAM.
Opublikowano
@e36mf co miales na mysli piszac to co napisales? Czy nie wiedziales, co napisac to napisales to co napisales? W ksiazce nie pisza co ile nalezy dokrecac sruby...
Opublikowano
W książce pisze o tym,że trzeba śruby dokręcić w trzech etapach i po przejechaniu 1000km dokręcić je.Popytałem dzisiaj po fachowcach i mówią,że nie trzeba.Żyjemy w czasach gdzie maszyny robią idealne szlifowanie,uszczelki nie są krzywe także jak raz się skręci to trzyma do końca.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Stare szkołyu głoszą że się dociągało po pewnym dystansie. Ale jak się nic nie dzieje to nie ma potrzeby. Możesz skontrolować jedynie czy jakaś przez przypadek nie popuściła ale śmiem wątpić by coś takiego się działo.

Pozdrawiam

Opublikowano

doczekalem sie czego? Myslisz ze przejalem sie tym postem?? To nie stadion.

Zglosiles moj post? Co z tego, skoro potem sam mnie napietnowales...

Kolega pytał o to czy dokrecac po tysiacu kilometrow, a w zwiazku z ksiazka nadmienil tylko to ze dokrecal w trzech etapach.

Napisales trzymaj sie ksiazki, nie podales konkretnej odpowiedzi lub cytatu z niej, rzuciles ogolnikiem ktory nie wniosl za wiele do tematu i mozna takie stwierdzenie napisac przy kazdym problemie, wiec na tym tematu koniec.