Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, z racji że nasze polskie piękne drogi dobiły mi sworznie zostałem zmuszony je wymienić, wyciągnięcie wahaczy przeszło gładko jednak wybicie sworzni to już inna bajka, czy ma ktoś jakiś sposób jak taki sworzeń z wahacza wybić, wyciągnąć czy cokolwiek? bo opadają mi już ręce nie mam już pomysłów :duh:
Opublikowano
ja zawsze używam 2 młotków z czego jeden min 5 kg. Idzie jak po maśle. Oczywiście trzeba wiedzieć jak buć żeby nie uszkodzić :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
No niestety młotkiem nie pomagało, A już tak się na nich wyżywałem że nie chciałem uszkodzić wahacza, jak się okazało znajomy ma prasę hydrauliczną i wszystko poszło jak po maśle:) Sworznie były strasznie zapieczone nie wiem czy były w ogóle wymieniane więc niema się co dziwić że młotek nie pomagał, To samo z wciskaniem prasą poszło gładziutko więc na przyszłość na pewno nie będę już nic molestował młotkiem jeśli nie trzeba, ale dzięki za wypowiedzi, Pozdrawiam :cool2: