Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegoś czasu miałem dziwne buczenie przy skręcaniu kierownicą szczególnie przy manewrach typowo parkingowych. W końcu dzisiaj jadąc po mieście nagle straciłem wspomaganie. Kupiłem płyn, odkręciłem zbiorniczek i nie było nic. Zalałem wjechałem na kanał, odpaliłem i płyn ubył dosłownie w 10 minut. Wycieka a dokładniej tryska jakby kręcić ten płyn mikserem w okolicach tyłu pompy. I teraz pytanie pompa wspomagania czy nieszczelność w przewodach?
Opublikowano

Zrób tak:

Wytrzyj do sucha, posyp zwykłym talkiem (dla dzieci czy też do rąk) w miejscu gdzie przecieka - talk się zabarwi, od spodu na kanale będziesz widział dokładnie.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Moja miała wyciek z tyłu pompy okazało się, że był luz między przewodem a pompą. Na wszelki wypadek przepłukałem układ ropą , ale trzeba pamiętać o prawidłowym ustawieniu przewodu względem śruby ( mocującej przewód do pompy). Za pierwszym razem źle ustawiłem i nie zchodziły się otwory śruby i przewodu a pompa wyła jak licho. Musiałem wszystko rozkręcić na sucho złożyłem śrubę z przewodem i rysikiem zaznaczyłem jak ma być ustawiona śruba po złożeniu (trzeba pamiętać o miedzianych podkładkach), żeby nic nie blokowało przepływu. Dopiero wtedy wspomaganie wróciło do normy. Pracuje cicho i delikatnie. Jest z tym trochę roboty ale na prawdę warto