Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jakiś czas temu wymieniłem pompke paliwa i chodzi o to że przy starej pompce na końcu była jeszcze krótka rurka ok2-3cm z takim jak by sitkiem czy może filterkiem w kształcie prostokątu,nowa była bez tego,teraz paliwa musi być nie mniej niż około 17-20l.

Moje pytanko czy tą rurkę mogę w jakiś sposób dokleić,jaki powinien być to klej,żeby go paliwo nie rozpuściło,no i jak głęboko ją wpuścić?do samego dna czy zostawić troche miejsca,czy taka rurka wogóle powinna być?jeżdże tak od jakiegoś czasu,w końcu czas to zrobić,pozdrawiam.

Opublikowano
Moglbys przelozyc to ze starej ale to niezbyt dobry pomysl. W ASO powinienes dostac taki filterek - sam kiedys o niego pytalem, ceny nie pamietam.
Opublikowano
Dzięki Kolczasty,wiem już że coś takiego powinno być,tylko w jaki sposób go dołączyć?nie ma tam gwintu ani innego mocowania,jakiego kleju użyć?
Opublikowano
To powinno byc na takie zatrzaski, musisz pociagnac i powinno zeskoczyc z tego krocca - tak jest u mnie w 320i. W 318i jest chyba podobna pompa.
Opublikowano
Dziękować bardzo,pozdrowionka.