Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam , mam pare pytan w zwiazku z BMW E36 , od pewnego czasu posiadam takie auto w wersi coupe 320. i mam 2 problemy mianowicie

1. Polega na tym ze gdy jest zimno (-2C) (i wilgotno moze ? ) gdy chcę otworzyc auto z pilota to rozbraja mi sie alarm a cetralka ani drgnie, i musza auto otwierac z kluczyka a wtedy wszystkie drzwi sie otwieraja i bagaznik bez problemu. czasami zdarza sie ze otwierajac pilotem centralny zamek otwiera drzwi pasazera, bagaznik i wlew paliwa a drzwi kierowcy pozostaja zamkniete i tez musze otwierac moje drzwi z kluczyka,

ale jak jest cieplo to wszystko dziala bez problemu. i tu jest moja prosba o pomoc czy ktos moze mi pomodz i wytlumaczyc dlaczego sie tak dzieje ?

2.a drugi problem polega na tym ze przednie szyby podczas opuszczania na drugim poziomie tzn po glebszym wcisnieciu przycisku szyby sie same opuszczaja, natomiast gdy chce je zamknąć drugim poziomem to raz na 10 razy sie zamkna. Czego to moze być przyczyczyna

dziekuje z gory za odp. pozdrawiam

Edytowane przez ziomeke36
Opublikowano

1. Sprawdź wiązkę kabli w bagażniku (w klapie bagażnika)

2. Wymontuj przełącznik rozbierz i przeczyść, może blaszki już nie dolegają lub syfu za dużo się nazbierało.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano

hmm więc tak kable w klapie bagaznika są całe brak jakich kolwiek przetarć. w drzwiach kierowcy też grzebałem i kabelki są całe niestety może i stety..

ale problem pojawia się tylko wtedy gdy na dworzu jest chlodno kolo ( -2 stopni mniej wiecej +/-) wtedy drzwi niechcą się otworzyć z pilota i musze kluczykiem operować, gdy otwieram kluczykiem to centralka działa bez problemu, dodam ze bateria jest wymieniona w pilocie i bezpieczniki pod maska sa całe . gdy jest ciepło to centralny zamek działa z pilota bez problemu czego moze byc to wina kolezanki i koledzy prosze o pomoc

a za przełącznik wezmę się jutro :))

pozdrawiam i przepraszam za błedy ort.

Opublikowano

czy nikt nie moze pomodz dac jakies rady ?

nikt nie mial takiego przypadku ?

Opublikowano
Na 90% do wymiany siłownik centralnego drzwi kierowcy.Też tak kiedyś miałem,po prostu siłownik szwankuje raz otwiera,a raz nie.Wymieniłem na używkę sprawną i jest ok.Na allegro jest tego mnóstwo,albo podjedz na jakichś większy szrot,koszt około 20,30zł maks :wink:
Opublikowano

dziękować ci kolego postarm sie w tym tyg. kupić i wymienic mam nadzieje ze to pomoże :)

wszystko sie okaz jak bedzie zimno hehe pozdrawiam