Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Noszę sie z zamiarem zmiany głowicy w mojej buni na glowice od m20b25.Z tego co słyszałem gra jest warta swieczki.

Proszę o opinie. Jakie mniej więcej koszta wchodzą w grę i czy żywotność silnika nie spada po takich modyfikacjach?

Z góry dzięki za zaangażowanie!

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dobrze pamiętam to nie tylko głowica i nawet nie wiem czy nie od 2,0 . trzeba coś z osprzętam ogarnąć. I dobrze dostroić. I można przy dobrych wiatrach dojść do 180-190km. Ale na pewno sama głowica nic nie da.
Opublikowano
głowica od 2,0 wtedy jak masz zwykłą ete, jak setę to od 2,5. Jednak to nie wszystko, dla pełnego efektu trzeba trochę dodatkowych rzeczy pozmieniać jak np. komputer i chyba przepustnicę. kiedyś jak szukałem informacji to na e30.de był tam fajny opis
Opublikowano

Zgadza się! :wink:

Mam świadomość tego ze sama glowica nie załatwi sprawy z tym ze nie wiem co jeszcze trzeba podczas takiej modyfikacji zastosować i jakie mniej wiecej byłyby to koszta.I czy wogole warto sie za cos takiego brac czy lepiej złotoweczki zachować na poważniejszy projekt typu pełny swap(bo i cos takiego chodzi mi po głowie ):norty:

Z tego co słyszałem od pewnego gościa koszt zabawy z głowicą to ok 1000 zł ale nie wiem ile w tym prawdy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nikt nie pisze bo jest to mało populary temat jeśli chodzi o praktykę. Wszyscy o tym dużo mówią ale jest bardzo mało osób które to praktykowały. Więcej sie dowiesz gdzieś na niemieckich stronkach np. e30.de.
Opublikowano
Nikt nie pisze bo jest to mało populary temat jeśli chodzi o praktykę. Wszyscy o tym dużo mówią ale jest bardzo mało osób które to praktykowały. Więcej sie dowiesz gdzieś na niemieckich stronkach np. e30.de.

I to mi wystarczy :D

Będę szukał gdzie indziej.

Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale kolego, jak byś coś znalazł sensownego, lub coś juś praktykował z mocnym skutkiem to pochwal sie na forum.

Pozdrawiam.