Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcialem zalac panowie ten olej do silnika e36 318 benzyna 97r 190k przebiegu. Co myslicie o tym oleju , podobno jest dobrą, tanią konkurencją dla mobil1.

Opublikowano
Odpuść sobie ten platinum i w dodatku minerał do e36 proponuję 10/40 półsyntetyk valvoline :cool2: Na takim śmigam :wink: Na oleju bym nie oszczędzał :nienie:.Ogólnie proponuję uruchomić ten dział- viewtopic.php?f=68&t=136129
Opublikowano
Racja,z minerałem bym nie próbował,słyszałem żedopiero mogą zacząć się problemy10w40 jest git. Castrol Magnatec ,pozdro
Opublikowano
Tak pytam bo olej podobno jest nie gorszy niz mobil1 a mobil1 to jest moim zdaniem niezly olej. Silnieczek jest w niezlym stanie i jezdzil na polsyntetyku 10w40. Kupilem olej platinum 10 w 40 bo mi polecili wdlg katalogu w sklepie :).
Opublikowano

No fakt, pomylilem sie mialo byc 10 :)

Dopiero mam tą beemke dwa dni wiec wole dbać o nią jak sie tylko da ;)

A portfel juz opustoszal hehee.

Opublikowano
witam. na własnej skórze przekonałem się ze olej olejowi nie jest równy mimo tych samych oznaczeń. kiedyś czytałem ze znaczenie ma gdzie się olej rozlewa. ja leje oleje zakupione we francji. już kolejny raz zalałem shellem 5W40 helix ultra i nic nie cieknie, co ciekawe przy przejechaniu 8760 km od wymiany nie ma deka ubytku oleju. a na liczniu jest już prawie 300 000 a ile było wcześniej nie mam pojęcia. pozdrawiam
jedynakk