Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Smrodek pojawia się wyłącznie podczas ogrzewania powietrza. Niezależnie gdy na dworze jest zimno czy też mroźno.

Wyobraźcie sobie sytuację, gdy silnik osiąga swoją temperaturę (objaw pojawia się już od momentu gdy zaczyna lecieć ciepłe, ale tutaj chcę lepiej zobrazować zjawisko). Klima na 16,0 stopni (brak ogrzewania) bez zapachów. Włączamy grzanie - pojawia się smrodek.

Nie jest to zapach płynu chłodniczego.

Brak wpływu używania klimatyzacji - nie pojawia się ani ten smrodek ani zapach zagrzybionej klimy.

Czy któryś z kolegów już coś takiego przerabiał?

Opublikowano
A ja ci kolego powiem że tak jest zawsze po tym jak uzywałeś wczesniej klime.Trudno się pozbyć tego smrodka,jedyne co możesz to filtry pyłkowe do wymiany i tzw.odgrzybienie układu.Wiedz jednak ze na 100% nie zniknie ci to,ale to nie twoja wina tylko porzednich oszczędnych właścicieli.Trzeba filtry pyłkowe często zmieniać i odkażać cały układ,to sa zalety klimy-niestety.Ja miałem czyszczone wszystko jakimiś preparatami i sposobami,ale nie powiem ci w jaki sposób bo zostawiłem mechaniorowi bunie na cały dzień.Koszt filtrów,przebicie gazu(uzupełnienie),odkażanie,czyszczenie kosztowało mnie 100€ i jest o wiele lepiej-praktycznie nie czuć.POzdr
Opublikowano
witam mam podobny problem lecz u mnie smrod pojawja sie na poczotku jak zaczyna dzialac klima lub wentylator jak pochodzi troche na klimie to smrod znika, zastanawiam sie czy to filtry pylkowe czy czyscic uklad trzeba?
Opublikowano
zastanawiam sie czy to filtry pylkowe czy czyscic uklad trzeba?

Kolego montehristo ja ci radze w obecnej chwili i jedno i drugie.Najwazniejszy żeby układ ktoś madry i dobrze odkaził :cool2: Ja pisałem wczesniej za cały ceremoniał przy klimie zapł.100€,ale spoko jest.POzdr

PS filtry nalezy często zmieniać-podstawa.Mech mówił raz na rok odgrzybianie,ale nie wiem? :roll: