Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przeszukałem forum i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie.

Wiec mam mozliwość zakupu foteli do E34 w pelni elektrycznych z BMW E32, w pełni czyli z : pamiecia, podgrzewaniem, regulacja lędźwi, el. zagłówkiem i przesuwaniem w każdą możliwą stronę. Problem jest taki, że te fotele są pokrzywione, oraz czarne. Mi potrzebne są proste i beżowe. Czy z tej mieszanki da się zrobić w pelni elektryczne beżowe fotele? Problem z pamięcią wiem, ze bedzie. Czy może zdjąć poszycie i przed zamianą wyprostować oparcie fotela, czy przekładać całą elektrykę do mojego fotela?

Słucham waszych propozycji, co radzicie.

Opublikowano

Mam u siebie dokładnie takie fotele z e32, z pełną elektryką pamięciami i grzaniem. W zależności od tego jaki będziesz miał moduł pod siedzeniem (czy tylko pamięć foteli czy też pamięć foteli + kierownica + lusterka) tyle będzie zabawy z podłączeniem. Ja trafiłem na ten drugi i niestety gość nie miał już wtyczek więc trzeba było zrobić trochę druciarstwa z łączeniem kabelków i wpinaniem w piny fotela ale działa :mrgreen: Problemów nie ma, schematy można znaleźć w sieci. W zależności od tego czy będą napinacze pasów czy nie, trzeba też zamienić plastiki osłaniające szynę i mocowanie zapięcia pasów, od wewnętrznej strony foteli.

Jeśli chodzi o przekładanie elektryki to będą większe problemy. Wcześniej miałem w e34 oryginalnie welurowe fotele elektryczne ale bez pamięci. Chciałem pozamieniać parę rzeczy (np. lędźwie) bo lepiej działały w starych i były niestety różnice konstrukcyjne- części nie pasowały. Podejrzewam, że z w przypadku foteli ustawianych ręcznie będą jeszcze większe różnice.

Oczywiście oparcie można próbować prostować po ściągnięciu tapicerki. Jak dało radę je jakąś siłą (albo strzałem :mrgreen: ) zgiąć, to pewnie pójdzie i zgiąć z powrotem.

Jeśli chodzi o kolor to chyba chodzi Ci o zamianę tapicerki? I mniemam, że skóra bo nie napisałeś? Z tego co zauważyłem fotele z e32 są wyższe i szersze niż oryginalne z e34 i według mnie tapicerka nie będzie pasować. Moja propozycja to wstrzymać się trochę z kupnem i poczekać aż trafią się pod Twój kolor :) Ja czekałem parę miechów aż trafi się pełna opcja, co prawda mam czarną skórę więc jest tego więcej. Z drugiej strony zestawy skór innych kolorów są z moich obserwacji tańsze bo czarna cieszy się jednak największym wzięciem.

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Gizbern, troche minęlo czasu i chyba już swoje fotele wymarzone masz... ja dalej nic nie znalazłem. Prędzej czarne, jeśli dalej szukasz odezwij się na PRIV czarne wiem kto ma M TECHNIC full :) A może i Tobie przemknęły gdzieś pełne w kolorze "PERGAMINT" :D