Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z iDrivem w navi business w Bmw 118d LCI-nie mogę zaakceptować nic klikając pokrętłem. Poruszanie na boki działa, kręcenie też a przy przyciskaniu słychać klik ale reakcji nie ma. Dopiero po jakimś czasie i kilkunastu energicznych naciśnięciach problem ustępuje-coś jak w pilocie do tv ze słabymi bateriami. Ktoś kiedyś spotkał się z takimi objawami?

Opublikowano

Jeśli przycisk działa przy mocnym naciśnięciu to obstawiałbym uszkodzenie mechaniczne pokrętła. Pewnie da się je rozebrać na części pierwsze i problem naprawić.

Problem pojawił się nagle czy zaczęło się od losowych przypadków gdy wciśnięcie pokrętła nic nie robiło?

Opublikowano
Problem pojawił się nagle. Co ciekawe kiedy już raz "zaskoczy" , działa przez jakiś czas bez problemu ( najczęściej do wyłączenia auta )...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Wczoraj pojawil mi sie ten sam problem. Czasami od razu po wlaczeniu samochodu potwierdzanie pokretlem nie dziala, a czasami w trakcie jazdy nagle zaczyna szwankowac. Wszsytkie inne kierunki idriva dzialaja bez zarzutu. Zgaszenie auta czasami pomaga a czasami nie. Jesli ktos wie co moze byc przyczyna - dajcie znac. Dzieki z gory za wszelkie info

Opublikowano
ja bym obstawial najpierw jakiegos smiecia ktory podchodzi po mechanizm i go blokuje ;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam ten sam problem, nawet jest tutaj temat który odświeżałem i jak na razie nikt nie pomógł. Dajcie znać czy coś zdziałaliście chłopy :roll:
  • 3 tygodnie później...