Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukałem ale nic takiego nie znalazłem...

Potrzebuje wiedziec z kąd wychodzą przewody sondy lambda z góry silnika z tej wiazki z którego dokładnie miejsca bo musze przeciągnąć bo nie mogę podłączyć sondy bo mam tam tylko dwa kable żółty i czarny których wogóle nie powinno tam byc bo powinny być dwa białe jeden szary i jeden czarny. Silnik M50B20

Opublikowano
Kuba kolory przewodów od strony wiązki do złącza sondy to : brązowy,czarny ,zielony ,żółty wychodzą z plastiku na podszybiu do pierwszej od lewego kielicha gumowej najdłuższej harmonijki .Razem z przewodami sondy idą w tunel przewody do czujnika wstecznego przy skrzyni.Kolory przewodów masz właściwe brakuje zielonego i brązowego .Sonda to inna bajka i tam przewody mają kolory 2xbiały, czarny i szary.
Opublikowano
Jestem trochę zepsuty dziś także pozwól że o kolorach napiszę jutro żeby Cię nie wprowadzic w błąd :8) co do swapu to m50 w e30 już całkiem dobrze jeżdzi a moje auto jest używane codziennie zatem silnik i reszta przygotowane tylko trzeba chwili czasu coby wszystko włożyc do kebaba.
Opublikowano

Kuba przewody połącz tak: zielony z niebieskim paskiem i brązowy to zasilanie grzałki sondy łączysz je z białymi sondy polaryzacja nie ma tu znaczenia.

Żółty połącz z czarnym sondy to sygnał dla sterownika ,czarny wiązki z szarym sondy to masa.