Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

od jakiegos czasu mam proglem z denerwujacym halasem dochodzacym z pod podwozia, jest to dzwiek metaliczny jak by cos tarlo lub brzeczalo trudny do opisania nie zalezny czy jade po dziurach czy tez nie (tylna czesc auta). Wyczytalem na forum ze moze byc powodem slaby hamulec reczny (u mnie wlasnie tak bylo). Mam tarczo bebny, rozebralem obie strony zeby podciagnac i przy okazji sprawdzic czy nic tam nie jest luzne. Reczny zrobilem hamuje ok ALE NIESTETY TO NIE TO BYLO POWODEM! Wszystkie oslony sprawdzalem i rowniez wszystko ok! Klocki hamulcowe tez nie sa powodem bo przy hamowaniu dzwiek nie ustaje. Nie mam juz zadnego pomyslu :mad2: , jesli ktos mial podobny problem prosze o pomoc.

Opublikowano
wydech ok tak samo oslona wydechu :roll: slychac w aucie nawet przy zamknietych szybach a nic nie widac co to moze byc :duh:
Opublikowano
Czy hałas jest zależny od prędkości jazdy, od tego na którym jedziesz biegu, czy może od obrotów silnika? Czy słyszalny jest też kiedy auto stoi? Czy cichnie kiedy podczas jazdy zgasisz silnik? Czy brzmi jakby coś stukało, brzęczało, czy ocierało?
Opublikowano
sprawa wyjacniona :D zdielem dzisiuaj oslone walu napedowego i okazalo sie ze nie wiem w jaki sposob, ale dostal tam sie drut (cieki ale dosyc dlugi), Tarl on o oslone i to byl caly powod :o dzieki bardzo tym co chcieli pomoc i pomogli bo zmotywowalo mnie to do ponownych ogledzin samochodu!!! pozdro :)