Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!:) Planuje zakup E46 Coupe z silnikiem 2.0 150 km, ale dręczy mnie opinia o tym aucie, że rzekomo elektryka w modelu E46 lubi się często psuć i sprawia niemałych problemów, a to centralny zamek, a to choinka na zegarach i inne tam awarie. Czy naprawdę tak jest i faktycznie E46 miewa takie bolączki? Nie powiem napaliłem się na te auto i bardzo mi się podoba ta "kupeja":) ale jak się tak nasłuchałem opini o tym aucie, że ta elektryka jest taka awaryjna to aż odechciewa mi się zakupu tego auta :( Proszę o opinie użytkowników tego modelu czy faktycznie elektryka się sypie w tym modelu i jak mogę prosić to podajcie co wam nawaliło z elektryki w waszych bolidach:) Dzięki z góry! Pozdrawiam:)
Opublikowano
A to z neta i nawet dzisiaj mechanik mi powiedział że w BMW sypie się elektryka, a szczególnie w E46 i E39. E46 będzie moim pierwszym BMW i chcę się cieszyć z posiadania bawarki a nie stawiać furę do elektryka. To jak to jest z tym E46?:)
Opublikowano
kupując używane auto tym bardziej kilku-kilkunasto letnie musisz liczyć się z tym, że coś się będzie psuło jednym z nich może być elektryka. Jak każde auto, e46 ma swoje bolączki, np. przekaźniki centralnego ale to już loteria nie zawsze i nie wszędzie. Nie ma reguły na to wszystko. Duża część typowych problemów jest zdiagnozowana i opisana naprawa w naszym poradniku. Kupując auto staraj się wybrać najlepszy model i tyle. nie martw się na zapas, awarii nie unikniesz, kupuj auto i ciesz się z twojego pierwszego BMW i to w dodatku w "kupejce " :D :D :D a pociesze się tym, że to auto i tak jest mniej awaryjne jak np. Renault :D :D
Opublikowano

dokładnie, ktorego auta bys nie kupił bedzie sie psuło... nie znam sie moze jeszcze az tak bardzo , ale z tego co slyszalem od mechaników / kolegów itp , to chyba lepiej kupić bmw uzywane , w ktorym moga sie psuc pierdoły , ale za to silnik jest nie do zajechania, niz reNOOO w ktorym wszytstko sie psuje i to duzo czesciej , bynajmniej tak slyszalem.. wiadomo ze nie jest zawsze tak ze KAZDE RENOO SIE PSUJE ale z tego co wiem , bmw > renoo itp

btw mam ziomka z bmw e36 , jezdzli jak rajdowiec , ciagle go katuje , ma go juz 8 lat i sam 2 dni temu mi powiedział ze nie ma pojecia jakim cudem on jeszcze tym jezdzi po tym co on mu robi , i ze bmw to sa chyba samochody nie DO ZA JE CHA NIA :]

Opublikowano
Dzięki koledzy :D Zgadzam się, nie ma aut bezawaryjnych. Decyzja zapadła...będzie beta :8) No i mam jeszcze jedno pytanko odnośnie tego autka :) Pytanie to pewnie było zadawane na forum, ale jak zadam to pytanie jeszcze raz to chyba nikt się na mnie nie obrazi :wink: Panowie powiedzcie ile wynosi średnie spalanie silnika 2.0 150 km i 2.2 170 km, bo interesują mnie tylko te silniki i takich będę szukał.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedz :) zaczerpnełem informacji ze strony Autocentrum.pl i tam użytkownicy E46 2.2 piszą że ten silnik pali średnio od 8 do 11,5 l, więc przyzwoicie. Dużo zależy od nogi.
Opublikowano
Powiem szczerze ze mało mnie to interesuje czy pali on 8 czy 10 średnio :D bo i tak będę zakładał do niej sekwencyjny gaz. Tylko proszę nie robić tu na mnie nagonki że kupuje BMW a będę ja katował gazem :) te silniki podobno bardzo dobrze traktują gaz. Przy obecnych cenach BP i ON jazda na LPG wychodzi jak na Dieslu. Będę się cieszył posiadaniem BMW i nie będę się trzymał za portfel przy tankowaniu :D
Opublikowano

tzn z 1 strony tak , tylko wybierz dobrego gazownika z polecenia , i nie zaluj na gaz , bo mam wielu znajomych ktorzy zalozyli gaz u partacza i teraz musza wymieniac co miesiac przewody i swiece , albo maja inne afery z tym gazem ze praktycznie zniczszczyli samochod i wiecej stoi on u mechanika niz jezdzi..

no i nie wyjdzie ci jazda jak dieslem bo szczerze ropa teraz tyle co wacha kosztuje hehe ;d wiec gaz to nie jest glupie roziwazanie , sam o tym myslalem , ale doszedłęm do wniosku ze jak moj pali 9L to jeszcze stać mnie i przeboleje jakos to.. a wciskac i tak nie mam co bo moja 316i , nie ma mocy i nie jest stworzona do przyciskania ;-) raczej ma mi dawac komfort jazdy i tyle ;]

troche dziwnie ze chcesz coupe i gaz do niej , pomysl moze wolisz limzynowatą bmw np wlasnie taka jak ja z mneijszym silnikiem , masz ładny elegancki samochod , i efekt ten sam , no poza mocą , ale nie spali ci tyle i zaoszczedzisz na zakladaniu sekw.

Opublikowano
Miałem w planie E46 2.0d w sedanie, ale jak tak obejrzałem "kupeje" to strasznie się na nią napaliłem :D fakt że na instalacji się nie oszczędza i trzeba do tego dobrego fachowca. Kupienie diesla w dobrym stanie i z małym przebiegiem za granicą graniczy z cudem,a jak juz się jakiś trafi bo cena zabija :shock: i :shock: dlatego właśnie zdecydowałem się na BP+LPG bo będzie i ekonomicznie i dynamicznie :D dobra instalacja i fachowiec a auto praktycznie nie traci na mocy. Mój sąsiad ujeżdża juz trzecie auto na gazie i sobie chwali, podobnie mój kuzyn. Więc postanowiłem że i ja spróbuje tego co jest przeznaczone do zapalniczek :D :D :D
Opublikowano

no skoro tak sie napaliłeś to nic tu po mnie =d kazdy lubi co innego =d z 1 strony tez chcialem coupe , ale jestem czlowiekiem ktory mysli juz powoli o rodzinie itd , wiec musiałem wybrać cos 5cio drzwiowego , i cos eleganckiego , swoją drogą bmw , swietna marka , dla kazdego cos fajnego ;-)

to zycze ci powodzenia w szukaniu , i wielu kilometrów nowym samochodem , 3maj sie ;)