Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam pytanko,od pół roku urzytkuję 520d,iDrive odejmuje i wskazuje ile pozostało do następnych ispekcji pojazdu tylko komunikat o wymianie klocków hamulcowych tylnych cały czas wskazuje 90.000 km,czy to jest normalne?
Opublikowano
Nie wiem w jakim czasie odtepu jest to samo ,ale tyl zawsze schodzi od przodu wolniej (jak dobrze pamietam to tyl bierze tylko 30% przy chamowaniu a reszta przod) :wink:
The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
po wymianie klockow z tyłu i skasowaniu komp pokazywał 50 tys km do wymiany, więc te 90 tys to jakaś pomyłka raczej
Opublikowano
Komputer sobie odlicza przewidywany przebieg do wymiany ze stylu jazdy, siły i częstotliwości hamowania. Jak jeździsz delikatnie hamując, to może nawet przybyć "przewidywanych" kilometrów. Zawsze masz czujniki zużycia klocków, które działają niezawodnie, bo się po prostu ścierają jak klocki są za cienkie :) . Na pewno nie przeoczysz wymiany klocków na czas.
Pozdrowienia od lenia
Opublikowano
Ja 3 tygodnie temu zmieniałem opony i przyglądałem się klockom. i-Drive pokazuje 8000km na tyle a kloce takie jak dzwon :) Powiem że co najmniej połowa jeszcze została :) Dystans się zmniejsza a klocki jakie grube były takie są :)
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
jeżdzę dużo w trasie,ostre hamowanie zdarza się jak jakiś osioł zajedzie drogę,z przednich klocków komputer sobie odejmuje regularnie,pokazuje do wymiany 17.000 km a klocki całkiem zdrowe