Skocz do zawartości

318ti Compact - 17x8,5 ET15 ??!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

czy to wejdzie mi do Compacta felga 17x8,5J z ET15??

Dodam że mam glebe 40/40

wiem, że nie obejdzie się bez poszerzania rantów

tylko czy wystarczy je podgiąć rollerem ( zagiąć ranty od środka) czy raczej trzeba będzie rozpychać całe nadkole na zewnątrz

przeszukałem kilka forów internetowych gdzie były zdawkowe informacje, ale może tutaj uda się wydobyć konkret

z góry dziękuję !!

Edytowane przez tadzikr
Opublikowano
Ja mam ET20, sedan, obniżony, czerwone sprężyny utwardzane. Sedan na 2 osoby i psa. Na dużych hopkach przy większych prędkościach potrafi ocierać, ranty zagięte na 0,8 cm do środka a i tak mało, ET15 ...17x8,5 myślę że roller nie wystarczy.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano (edytowane)

powiem że co człowiek to opinia :)

dostałem też informację, że wystarczy podgiąć ranty i założyć 205/40/17 i powinno być ok.

Edytowane przez tadzikr
Opublikowano
Przy 185/50 to się mogę zgodzić ale przy 205... musisz sam sprawdzić, najwyżej rozepchasz nadkola, po za tym nawet jak by weszło bez rozpychania to na naszych pięknych drogach może pociąć rant oponę, wstawię Ci fotki co się stało mi z oponą przed podgięciem rantu. Jak sam prowadzę jest ok. ale jechałem w trasę z kobietą i psem, do bagażnika też trochę w drodze powrotnej zabraliśmy i niestety jak były dołki to tarło, sam chętnie bym poszerzył nadkola, chociaż te 1,5 cm.
tel. 514.99.46.99