Skocz do zawartości

2.8 lpg przelącza sie z powrotem na benzyne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie mimo ze jest caly zbiornik lpg po przelączeniu z pb na gaz przelacza sie z powrotem na benzyne .I nie jest to regulą raz przelączy po 3 sek a raz po 20 min .Co to morze byc za przyczyna.pozdrawiam i czakam na odp
Opublikowano
jedz do chlopa ktory ci gaz wstawial i niech podepnie pod kompa to sie dowiesz co jest nie tak
Opublikowano
a kiedy były wymieniane filterki od gazu ?? ja tak miałem ze po przełaczeniu się na goz po chwili przezucał spowrotem na bp , okazało się że filter od LPG był zapchany dostawał mniej gazu i komp myslał ze się kończy i przeżucał na bp
Opublikowano
sprawdź jeszcze czy układ chłodzenia ci się nie zapowietrza. Jak układ masz zapowietrzony to przemraża się parownik i przełącza na benzynę
Opublikowano
do gazownika jestem ustawiony na 9 ,a co do filterka wszystko bylo wymieniane 2 miechy temu lacznie z gomowymi wezami co dochadzo do kolektora i wszystkimi filtrami.Zauwazylem natomiast ze strasznie goracy byl parownik niewiem czy tak ma byc.A morze to jakis elektrozawor nie wiem okaze sie 9.