Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poczytałem na forum jaki płyn najlepiej zakupic ,kupiłem ATF (tak miałem napisane na korku) dolałem bo troche brakował,ale mysle zeby go wymienic na nowy bo dawno nie był zmieniany, o ile w ogóle był

Wyczytałem dalej jak to zrobic:.......................

""odlacz waz zwrotny - pokrec rozrusznikiem i olej sam wyleci :) pozniej zalej nowy pokrec kierownica do oporu i sie odpowietrzy....i po wymianie""........

Ale mam pytania,bo troszke to tłumaczenie jest nieścisłe dla mnie

:mrgreen:

1. Pokręcić rozrusznikiem to mam tylko przerkecac sobie stacyjką bez odpalania rozumiem??

2. Mam zakręcić korek ,odpalic i wtedy pokręcić kieownicą na maxa zeby odpowietrzyć czy na przekręconej stacyjce???

Dzieki wszystkim za pomoc

Opublikowano

wystarczy pomysłec.......

odkrecacie wezyk spustowy - podstawiacie pojemnik , odplacie auto , przekrecacie pare razy kierownice i płyn spuszczony......

dorecacie weżyk , zalewacie nowym ołynem na max , odpalacie silnik , krecicie kilka razy kierownica , - powinno ubyć płyny bo zostanie wpuszczony w układ - wiec znów dolewacie na max , krecicie ....... aż do momentu gdy przestanie ubywac....... - a najlepiej - jedna osoba kreci - a druga dolewa jak zaczyna ubywać .... gdyby sie przelało posza max to nadmiar morna odessać strzykawka :cool2:

WAŻne - krecimy zawsze kierownica do oporu !!!

coś jeszcze ?? :8)

Opublikowano

....pomyślec?? :) Według mnie Twoja wersja troche rozni sie od wersji jednego z forumowiczów, ktorego cytowałem,chociażby "węzyk zwrotny" --węzyk spustowy--który wkoncu?????

Dzieki

P.S Gregorian musisz do mnie wpasć bo jak pisze "xSILVER" --"odkrecacie wezyk spustowy - podstawiacie pojemnik , odplacie auto" w liczbie mnogiej to musimy to razem robić :D

Opublikowano
Zgadzam się co do wykonywanych czynności :D chociąz ja zmieniłbym kolejnośc i na początek opróżnił bezbarwne ze sklepu (bo mogą zamknąc wczesniej ) a Beemki poczekają :lol: