Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Okazalo sie ze mam do wymiany amortyzatory tylne, przebieg 160 tys., zdziwilem sie poniewaz powinne wytrzymac wiecej, moze jest to spowodowane obnizeniem samochodu przod 4 cm, tyl 3,5 cm, przejechalem tak ok. 40 tys.

Chce wymienic od razu wszystkie tylko nie wiem jakie beda dobre, maja byc twarde, na zakretach auto ma sie nie przechylac, no i krotsze od orginalu. Zastanawiam sie nad KONI SPORT http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=61651 , sa to chyba najbardziej twarde amory w ich ofercie . Co myslicie o tych amortyzatorach, czy mial ktos z nimi jakies doswiadczenia, a moze proponujecie jeszcze cos innego?

Pozdrawiam
Opublikowano
bardzo prawdopodobne że od obniżenia amorki padły ponieważ nie pracowały w optymalnym zakresie .... w tym zakresie co podajesz to nawet b6 raczej się nie nadaje dopiero Bilstein B8 specjalnie dedykowany do obniżonego zawieszenia i skrócone tłoczysko amorka .... i najlepsze jest to że wszystko od B6 w górę jest w pełni regenerowalne ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Polecacie B8 ale w czym one sa lepsze od Koni? Ktore sa twardsze, na ktorych samochod bedzie mniej sie przechylal na zakretach? Koni maja regulacje i zawsze moge sam twardosc zmienic, a jak z tym jest w B8? Przepraszam za tyle pytan ale chcialbym byc zadowolony z zakupu.
Pozdrawiam
Opublikowano

Koni fakt, ma regulację twardości ale bilstein wytrzymuje o wiele więcej i o wiele lepij wybiera polskie dziury.

Jeśli nawet uda Ci się je popsuc to regeneruje się je w warszawie za grosze.

Osobiscie polecam B8, do obniżonego, będziesz zadowolony.

SAm mam takie i jestem bardzo zadowolony.

p.s. kolega miał koni w civic'u, i mimo regulacji nigdy auto nie prowadziło się tak jak ten sam model na bilsteinach drugiego kolegi, i komfort lepszy.

Będziesz Mógł Więcej